Najucinnejsi repelent

RNG

Ultrathon je znacka s hromadou roznych vyrobkov. Ma aj take, co maju obsah DEET vyse 30% tj znacne ucinne. Najdes ich kopu cez Google.com ked zadas slovo Ultrathon insect repellent

h0blinka

Mňa už komáre neštvú. Možem doporučiť najúčinnejší repelent 3M ULTRATHON
Používal ho dlhé roky môj šéf, vášnivý rybár, ktorý mal večne problémy s komármi pri vode. Dlhé roky si ho z ameriky stále zháňal, lebo na našom trhu bol nedostupný. TERAZ sa predáva už aj na slovensku, dokonca v lekárňach!!! Super na ňom je že je fakt účinný a DLHO!! až 12hodín!kým som nevyskúšala, neverila som. Teraz už nerozhadzujem rukami večer keď grilujeme :-)

RNG

Deet nad 30% je dostatocne ucinny, lenze ako chemikalia je skodlivy na kozu. Pasivna ochrana su moskytiery, co pracuje pomerne velmi dobre.
Existuje relelen, co sa dava najma na saty, ktory je vyrobeny z kvetov marokaniek pod nazvom Permethrin. Zialbohu nie je vhodny na holu kozu, ale saty s nim nastriekane alebo v nom vyprane odpudzuju komare aj klieste az 2 tyzdne. Ja nosim do oblasti zamorenych komarmi v nom vyprate saty a kosele s dlhymi rukavmi, co potom limituje stipanie len na tvar. S klobukom alebo ciapkou tiez namocenou do premethrinu to prakticky vyluci stipanie.

zedols

Ja odporúčam toto: www.epowerbalance.sk
vonia to pekne po citróne a pomerne dlho to vydrží :) Malo by to obsahovať len výťažky z citronelovej šťavy a levandule.

slobodnaa

Nie som zástanca používania repelentov, mne zatiaľ dobre zaberá užívanie vitamínu B, aj keď mnohí vedci či lekári tvrdia, že to neúčinkuje, určite áno, nie je to síce 100% ochrana ale lepšia ako žiadna. Samozrejme zaberá to iba pri dlhodobom užívaní vitamínu B. Keď sa spotíte komáre útočia oveľa viac.

bibba

hrozne som dostipana. na jednej ruke aj asi 40 stipancov. to je dost, nie? to vsetko behom jednej hodiny, som sa rozpravala s kamaratmi vonku na lavicke, a tam boli take vysoke travy... tak asi odtial isli rovno na mna. ale ti kamosi su natom neni tak hrozne ako ja. ale uz teraz mi nic nepomoze, ze? len zacat brat b-komplex, ze?