Mam cukrovku?

Príspevok v téme: Mam cukrovku?
hobbo

prosim poradte niekto kto ma s cukrovkov niejake skusenosti. mam spoluziaka ktory ma cukrovku. v skole si picha inzulin a mera tusim ze hladinu cukru v krvi. tri krat skusil merat aj mne. 1x som som to mal ok tusim ze 5,3. vcera som si meral mal som 8,9 (to je ze uz zvysene) a dnes som mal 10,8. neviem ani v akych jednotkach to je. takze ked mam zvysene nieco asi neni v poriadku. teraz ma asi tyzden boli hlava, nemoze to byt z curovky? pls. poradte niekto ci je tych 10,8 v poriadku lebo ma asi jebne

ddana

Hobbo, cukrovka sa nedá diagnostikovať týmto spôsobom, a hlavne nie laicky od iného pacienta. Hladina cukru záleží od aktivity, predošlého jedla akej kvality bolo, v akom množstve. Hladinu cukru zdvihne aj žuvačka "bez cekru". Ak si to chceš dať do poriadku pekne si zájdi za obvoďákom a on už vie, čo s tým.

lubosk

Prečítajte si tento odkaz, ostatné je na vašom rozhodnutí.
Mňa tento problém tiež zaujíma, tak mi bolo umožnené zúčastniť sa na seminári LR s
Mudr Tomáš Kampe.
Dôvod nieje komerčný,aspoň nie v tejto chvíli, ale rozmýšľam nad tým stále. Poznám ľudí ktorí sa s tým zaoberajú.
Ak máte záujem kontaktujte ma.

lr.g6.cz

hobbo

U zdravého človeka ma byť cukor OD 3,5 do 6,5.Najlepšie je to merať ráno na lačno.Ale aj zdraví človek keď sa naje tak sa mu zvýši cukor.,tak že to ešte cukrovka nemusí byť.Ak mu dobre finguje podžalúdková žľaza(Pankreas-ktora to ma všetko za následok aby bol cukor v poriadku.)tak po určitom čase od jedla.,čiže môže to byt o1-hod.,alebo až 2 hodiny -by sa mu mal cukor vrátiť do Tých Hodnôt(od3,5 až v rozpeti 6,5.Ak by sa to tak neudialo a cukor by bol stále zvýšení a mal hodnoty vyše ako 7-tak by mal človek isť na vyšetrenie "Ku obvodnému lekárovi.,a on ho Pošle na vyšetrenie.Som diabetik už 17 rokov.,tak trocha o tom viem .Veľa zdravia-Milan.