Obsedantno - kompulzivna porucha

atras

nemozem suhlasit ze nie su potrebne lieky dokonca nevsimat si to.sama mam ocd a viem co to je. aj ja som si hovorila ze to zvladnem bez liekov niekolko krat som vynechavala lieky.a vratilo sa to znova take myslienky typu co ked zabijem svoje deti.alebo mam rakovinu potom som mala velky strach trapila som sa preco mam take myslienky a slo to kol dokola. kym som sa uplne nezosipala. tak ze treba co najskor vyhladat lekara a podchytit to co ajskor.

Pete87

Zdravim, moze byt priznakom OCD len paranoja? Totiz som hrozne paranoidny a vztahovacny, ale nemam nejako logicky sklbeny bludny system, len proste ked som napr. vo vlaku tak mam hroznu uzkost, pretoze sa mi zda ze vsetci ma sleduju alebo ked sa dvaja ludia rozpravaju musim sam seba prehovarat, ze sa nerozpravaju o mne... Mam diagnostikovanu panicku poruchu, ale s touto diagnozou moc nesuhlasim, kedze panicke zachvaty som sa naucil prekonavat a dlho som ziadny nemal. Trapi ma skor tato paranoidita, vnutorna agresivita - musim sa velmi krotit, aby som sa ovladol v niektorych situaciach a vseljake vtierave myslienky (bol som v lekarni, napadlo ma vykradnut ju... a podobne kraviny). Taktiez mam obcas stavy derealizacie a aspon hodinu po zobudeni nemozem rozoznat ci to co sa mi snivalo, sa mi skutocne snivalo... Prosim vyjadrite sa niekto k tymto priznakom,.. Zajtra sa chystam psychologicke, tak uvidim, co z toho vznikne... Pekny den :)

?!?!

Nedá sa to nevšímať...Treba sa o tom dozvedieť čo najviac. Ak nechceš lieky je dobré mať aspoň zodpovedané otázky odborníkom. A taktiež dostávať rady, čo treba robiť, ak to nezvládaš...lebo ak je to naozaj vážne a na nevydržanie príde depresia a tá ti vezme chuť s tým OCD bojovať. Poznám to z vlastnej skúsenosti.