Mokvajuce odreniny

Príspevok v téme: Mokvajuce odreniny
Klara123

Ahoj, potrebovala by som poradiť niečo na mokvajuce odreniny na dosť blbom mieste- pri koreni prstov na rukach. Mam z nich zodratu vrchnu vrstvu koze, dosť neprijemne stipe a tazko sa to hoji, kedze ked sa aj vytvori chrasta lahko sa porusi. Uz to to dezinfikovala, ale Nepoznate niečo co by mi pomohlo na rychlejšie vytvorenie chrast, na zrychlenie hojenia? niake dobre redy? Dakujem:)

vevericka

list z aloe vera rozrezany, tam ho prilozit a previazat gazou, alebo kedze nie kazdy ma doma aloe zivu. tak urcite vsade na okoli rastie skorocel(kopijovity je ucinejsi) len treba pozerat, kde sa zbiera, nie pri ceste ani, kde maju pristup psy (ocikany), troska preliat horucou nie vriacou vodou, nasekat, prilozit a previazat gazou..

jankaaaaaaaaa

nieje zaco, lepsie je si davat med, lebo ten na rane ostane, ale cukor sa zosype. alebo je dobre si to poriadne pocukrovat a prelepit gazou, alebo pridat do cukru troska vody, nech je z toho taka hmota trosku tekuta a tym si potierat tie rany. urcite pomoze

jankaaaaaaaaa

ten cukor sterilizuje tie rany - teda nedostane sa tam infekcia a dostava von z rany hnis ak tam je, a uzatvara rany a tvori chrasty. pouziva sa to normalne aj v nemocnici u pacientov co maju otvorene mokvave prelezaniny.

ojka

mne na takéto veci dosť zaberá krém Bionect,....stojí 4-5 € normálne v lekárni (; prajem skoré uzdravenie....