aka je to mala porcia?

Príspevok v téme: aka je to mala porcia?
porcička

chcela by som sa opytat,vsade sa pise ze jest male porcie viackrat denne... ale co je to mala porcia? pol jogurtu? mala nektarinka? neviem,lebo som schudla dost ani neviem ako,proste tak,ze vecer som nejedavala a tak som si aj jedalnick upravila ale nieje to este ono treba to dotiahnut este nejake 5 kg max. a napr viem ze kebyze drzim tu mliecnu dietu tak ich schudnem,ale nechcem to potom pribrat spat takze taku dietu NECHCEM ani ziadnu len ja neviem aky jedalnick si urobit lebo nemam rada ked sa najem a ten pocit plnosti proste radsej som hladna jak mat plny nafuknuty bruch...preto sa pytam co je to ta mala porcia,ako sa stravovat aby aj ked sa najem som mala brusko take ako ked rano vstanem ploche a nie naliate najedene lebo ked fungujem mi to vadi byt tak plna.ale nechcem byt ani hladna nechcem si telo triznit a spomalovat.... kus som sa rozpisala :D pardon :D proste len co su to tie male porcie,dakujem :DDD :))

Sisi135

Porcička: masa cca 100 g, varená príloha - ryža, pohánka, kus kus,...40 - 50 g (na obed - na večeru polovica) zemiaky 120 - 150 g, ovocie 150 - 200 g sušené 15 - 20 g, chlieb 70 - 80 g /poobede polovica z toho/, knackebroty doobeda 50 -60 g poobede polovica, orechy/ semienka na porciu cca 10 - 15 g, jogurt 150 - 200 g, kyslomliečne veci 200 - 300 ml, vločky (pozor nie cereálie a musli a iné nie moc vhodné vecičky) 40 - 50 g (poobede polka), tvaroh polotučný 100 - 125 g, odtučnený môžeš do 150 g, cottage to isté, treskovité ryby cca 100 - 130 g, tuniak (konzerva) 70 - 80 g, viac vecí ma na teraz nenapadá ak niečo ešte pýtaj sa

talentmania

Porticka v pohode ja uz pisem take bludy a uz si to ani neuvedomujem naposledy sa mi podarilo napisat ze vodny kamen a nie ze zubny kamen ale tak co uz aspon sa pobavime nie?

talentmania

No este teda mozno by bolo dobre ak mas teda cas na jedenie v klude ze budes dlho prezuvat proste co najdlsie jest aby si vedela ci ti uz staci alebo nie lebo vies ked vsetko zhltnes za 5 minut tak az potom zistis ze juj ale som sa prejedla:D( Juj ako sa mi pekne dneska pise keby ze aj ja dodrzujem tieto veci ako ich tu radim xi xi.

porcička

haha talentmania s tu cokoladou ma to pobavilo a este lepsie ked si das velkost dlane a take ti poschodia :DD haha a asi preto som teraz zjedla pol melonu a idem prasknut.... je to zle,lebo aj len ked salatu by som sa tak nadupala tak mi to len roztahuje zaludok. neviem ked jem pomenej je mi malo potom pridam a je vela... ja sa asi nikdy nenaucim pocuvat zaludok kedy mam akurat preto som sa pytala na tie porcie... a proste budem vediet ze telu staci tolko a tolko tak tolko a tolko zjem a nejedla by som kym necitim tlak ze je to plne vsetko.... ale ked nejem tak tak citim malo.. neviem ako sa to naucit

talentmania

Nemusis si kupovat vahu neviem si predstavit vazit si jedlo cely zivot ked varim pre clu rodinu vazim iba ked peciem.Tak isto si neviem predstavit pocitat kalorie ako taky dement cely zivot.potrebujem aj ja co to schudnut ale urcite nie ze na ranajky 40g peciva a tak dalej ak ma chapete.Inak niekde som citala ze najlepsie stravovanie je ked sa drzis svojej dlane proste davas si porcie ako je velkost tvojej dlane cize za dlan zemiakov taku velkost masa a tak dalej ci myslia aj velkost cokolady no neviem xi xi ale ostatne zase nieje az take zle:D))

jajka001_

vies co musela by som tu konzervu vytiahnut zo smetiaka :) neviem, priemer konzervy cca 5cm, vyska2-3 cm. cisty tuniak vo vlastnej stave. a dala som si k tomu rohliky dva s maslom a zeleninou...jeden by bol stacil ale co s tym zvyskom tuniaka, nevyhadzujem jedlo.

porcička

cela ta konzerva so vsetky ma 160g teraz som pozerala a gramaz... a tam je dnu tuniak,kus kus a nejaka zelenina.... takze to je mala porcia? tvoj tuniak mal kolko rano? boze citim sa jak dementna co to sa vlastne pytam:DDDDD