závislá ?

Príspevok v téme: závislá ?
Mirka120

Ahoj !

Velmi by som chcela schudnut .... ale mám take tusenie,že som závislá na čokoláde a na sladkostiach.....je to možne ? za den zjem aj 2-3 tabulky čokolády....mam 70 kg na 175 cm......nenormálne vela sladkostí jem....teraz držím dietu 3. den.....behám a stravujem sa zdravo...vobec nehladujem...ale predsa sa idem zbláznit,tak mi chybaju sladkosti......existuje niečo ako závlislost ?

werca

poznám to ale viem sa premôcť. čo tak keď máš chuť na sladkosť, dať si banán, jablko alebo žuvačku? možno ti aj bude stačiť vypiť pohár vody... ale to nezaberie vždy. Samozrejme, čokoládu môžeš jest ale skús iba 1/2 tabuľky denne ...

Matia

Nenazvala by som to závislosťou, ale skôr nutkavou potrebou, keď je tvoja chuť na sladké silnejšia ako ty, tvoja vôľa. Podľa mňa je však problém inde. Možno tým, že nemáš \"ideálnu\" váhu aj keď po nej túži takmer každé dievča, nachádzaš úľavu práve v čokoláde. Keďže čokoláda je známa svojimi antidepresívnymi a upokojujúcimi účinkami a dokonca dokáže aj potlačiť hnev. Na tvojom mieste si vytýčim cieľ. Váhu akú chcem dosiahnuť (samozrejme všetko do zdravej miery), postavu akú chcem mať, začať žiť zdravo a keď ťa prepadne opäť chuť na sladké mať svoju túžbu, želanie, sen stále pred očami. Túžbu ako chceš vyzerať, prečo to všetko vlastne robíš. Mne osobne to pri chudnutí výrazne pomohlo. Vždy keď ma prepadla ohoromná chuť nielen na sladké, som si v duchu predstavila seba (štíhlu, vymakanú postavu akú chcem dosiahnuť) a razom ma to prešlo. :) Na záver menšia rada. Ak ti to náhodou nepomôže skús jeden trik: ak dostaneš chuť na sladké, vypi pohár vody. Dosť často sa totiž stáva, že chuť na sladké je len maskovaný pocit smädu. :)