Ako zo samoty?

Príspevok v téme: Ako zo samoty?
jojo2

Zdravím,

hneď si poviete ,že ďalšia otrpana téma ,ale nemal som sa komu vyrozprávať ,tak aspoň internetu .

Aktuálne mi je 23 rokov a studujem posledny rocnik na VŠ. Smutné vsak je že doteraz som nemal žiadny vzťah . Ani som nikdy s nijakou babou nebol von ani na rande,nikde. Zo žiadnou som sa ani nepobozkal ani nedržal za ruky a nie to este mal sex. Môj hlavný problém je v tom,že som taký introvert - teda tichý ,hanblivy. Nerád chodím do spolocnosti ,alebo napr na take diskotéky (aj ked má kamarati volajú), pretože vždy ked niekam idem tak tam ostanem ako zabudnutý kôl v plote,lebo nepijem .. a so ženami sa nedokážem porozpravat. Vôbec sa bojím osloviť nejaku ,lebo aj keby som ju pozval niekam von tak by som sa nemal o com s ňou rozprávať ,pretože som maximálne nekomunikativny typ a bolo by pre mňa ťažké vôbec vymysliet tému na rozhovor nie to este vtipkovat. Skúšal som sa zoznámiť aj s nejakou babou na pokeci , tam mi to išlo trochu lepšie pretože som mal kopu casu porozmyslat čo odpisem. A taktiež sa proste hanbím pozvať nejaku babu niekam, pretože som to nikty v živote nerobil a neviem ako na to , o com sa s ňou baviť , ako ju pobozkat atd atď.. proste ženy by sa so mnou len nudili.. Hobby už nemám žiadne ,všetok čas mi zjedla skola a cez leto radšej chodím brigádovať do zahraničia ,aby som nemusel doma sedieť tri-styri mesiace. A už vôbec neverím ,tomu že sa mam správať prirodzene a príde to samo. No čo už asi mi je súdené ostať starým mládencom.. ale povedal som si že toho bolo dosť ..človek sa snažiť byť slušný ,dostudovat na výbornú ale taký ľudia žiaľ nie sú zaujímavý pre ženy pokým nemajú peniaze... poraďte mi nejaku knihu ,aleboo nie skôr návod ako osloviť nejaku zenu ,o com sa s ňou rozprávať atď...

arman

Kamarat, bez sebavedomia na zeny zabudni. :-) Ale celkovo, zivot ti nebude fungovat vo viacerych aspektoch, kym nenaberes sebavedomie a nezacnes si verit.

2bodka

Malo sebadovery a hned zaciatku sam seba odpises, ze nebudes schopny to a ono.. potom naozaj nebudes. Privelmi sa nad tym zamyslas a pritom podaktori ludia trepu dve na tri a pointa nikde :D Skus sa nebrat tak vazne :)

kafe

chlapče ideš na to zle. Dajme tomu, že budeš postupovať podľa návodu a nejakú ženu aj oslovíš, na ťaháku budeš mať napísaných 100 tém o čom sa rozprávať.. a ďalej čo? Budeš si pýtať ďalší návod na to, ako žiť?
Prvú vec, ktorú by si mal zmeniť je tvoj život. Venovať sa len škole a brigádam je dosť.. bŕŕ, to skutočne neexistuje nič iné, čo by ťa bavilo, čo by si si vychutnával, čo by si chcel robiť vo voľnom čase? Pozri sa na seba očami ženy, ako partner, čo je to, čo môžeš ponúknuť? Lebo z tvojho prvotného príspevku si dovolím povedať, že NIČ. A keď nemáš čo žene ponúknuť, tak musíš na sebe sakra popracovať a rozvíjať skryté talenty, ktoré si ešte neobjavil. Čo v tebe je? Kto si? Máš radosť zo života a žiješ, alebo len prežívaš? A nehovor, že k radosti ti chýba už len frajerka! Radosť zo života je o postoji k sebe samému a situáciám, nech sú akékoľvek (či si bez peňazí, práce alebo bez frajerky).
Ak máš problém s komunikáciou, tak si ju trénuj v bežnom živote - so spolužiakmi, známymi.. nauč sa najprv prehodiť vetu dve, zaujímaj sa o druhých (ako sa majú, čo nové) a nauč sa so ženami najprv rozprávať. Dá sa to naučiť, bola som rovnako nemožná ako ty. Všímala som si druhých a odkukávala na ich správaní to, čo sa mi páčilo. Ukecaná síce nie som, ale rozprávanie mi už nerobí problém. Tak veľa šťastia.