Za prácou osobne, alebo stačí e-mailom?

Príspevok v téme: Za prácou osobne, alebo stačí e-mailom?
čerešňa

Prosím poraďte mi tí skúsenejší. Žiadosti o prijatie do zamestnania a životopisy je lepšie doručiť firme osobne, alebo stačí cez net, čiže na e-mail konkrétnej spoločnosti? Ešte by ma zaujímalo, či posielate najprv motivačný list a až potom žiadosť so životopisom, zvlášť ak na konkrétne miesto nikoho nehľadajú, čiže len tak skúšate. Zdá sa mi veľmi zdĺhavé chodiť žebrajúc o prácu všade osobne, ale ak je tak väčšia možnosť, že ma zaregistrujú skôr akoby som na seba upozornila len e-mailom, tak prečo nie. Alebo je to jedno?

čerešňa

krtko-lampa neviem si predstaviť spracovávať účtovnú agendu firme, ktorej majiteľa nepoznám osobne a riešim ich firemné účtovné záležitosti len cez net? Ani pri samotných živnostníkoch to nemôže takto fungovať, tak nerozumiem ako to myslíš. Ale áno, v tom máš pravdu, že má zmysel rozposlať e-maily so žiadosťou alebo ponukou práce po celej republike, aj keď som pesimista. Veľké firmy začínajú prepúšťať manuálne pracujúcich, čiže nebude treba ani THP pracovníkov, administratíva v štátnych sektoroch sa tiež preriedi, potom ťažko je veriť.

krtko-lampa

Vsetkych profesii je uz plna ... Tym sa netrap, kazdy je nahraditelny a nikto nie je nicim vynimocny. Vies o tom, ze uctovnictvo mozes robit firmam cez net ktore su na druhom konci republiky ? Chces mi povedat, ze ked posles 1500 firmam emaily, ze im budes robit uctovnictvo nenajde sa 6-7 co povedia, ze ok, alebo ta posunu dalej k niekomu kto hlada. Ja by som to skusil a skus sa ponukat cez net firmam ako externa sila.

čerešňa

krtko-lampa, sama na seba? A Ty si myslíš, že je teraz jednoduché zohnať klientelu pre ktorú by som robila účtovníctvo? Čím ďalej viac podnikateľov ruší živnosti a tí, čo to ešte držia už majú svoje zabehnuté účtovníčky, čiže nevidím veľkú perspektívu v tom, že by som si založila účtovnícku firmu. A takých ako ja je už plná ... . Ale do toho tak dobre vidíš, že máš iný názor?

čerešňa

winki, chodíš osobne tam, kde momentálne neponúkajú prácu, ale len sa ideš opýtať či náhodou niekoho nepotrebujú a necháš im tam žiadosť, akože keby niečo do budúcna?

čerešňa

krtko-lampa robiť viem všetko možné :o), ale doteraz som pracovala 10 rokov ako účtovníčka, čo by som rada robila aj naďalej, no akosi sa mi nedarí nájsť prácu na podobnom mieste. Hovoríte teda, že stačí rozposielať žiadosti e-mailom. Hm, však mi jedna známa hovorila, že či osobne, alebo netom, je to jedno, lebo na personálnom si ma rovnako zaradia medzi kopec iných žiadostí. Ale aj tak by ma zaujímalo či si väčšina tých, čo sa im podarilo v poslednom čase zamestnať posielali žiadosti len e-mailom, alebo chodili do firiem osobne vyzvedajúc či náhodou niekoho nehľadajú.

winki

Ak je mailový kontakt tak mailom...stačí zivotopis ak si oni osobne neziadajú aj motivačný. Inak tam kde ma niečo zaujme tak idem osobne ak práve neponúkajú volnú pozíciu.