Odlucenie a ziarlivost

Príspevok v téme: Odlucenie a ziarlivost
smejka12

Ahojte, mam priatela uz dva roky.problem je v tom ze posledneho polroka som v Rakusku,kde pracujem, priatel studuje na SK. chodi za mnou kazde dva tyzdne na vikend aja idem domov raz za dva mesiace.jedna sa o to ze coraz castejsie nechcem nikam chodit s nim. vadi mi, ked ide okolo nejaka pekna cica a zacnem sa s nou porovnavat.po hlave mi behaju myslienky, ze ved sme teraz malo spolu, mozno by ju isto pretiahol, ze sa mu paci atd. v poslednej dobe mi zacalo strasne vadit, ze chodi na fb.mala som jeho heslo ale uz nemam, aj ked som videla ze si ttam pise len s kaamaratmi.no mne vadi aj to ze ked vidim ze jeho kamarati pridavaju foto s nahymi zenskymi a tak.a hned sa potolm zacnem porovnavat zase.vykricim mu ze tam chodi aby obzeral kur.. som neznesitelna a priznavam si to.vie o mojom probleme ale povedal ze mu musim len verit.naozaj si myslim, ze by za mnou nechodil kazde dva tyzdne taku dialku ak by ma nelubil.hovorize ma miluje, ze chce byt uz navzdy len so mnou. no ja stale proste podryvam a neodpustim si nejaku tu pripomienku. Rozmyslala som aj o rozchode ale milujem ho. Prosim ak je tu niekto kto ma podobnxy problem nech napise, alebo nech mi niekto poradi. Som zufala stale mi beha po rozume, ze kde je co asi robi , co je v skole atak, ze ake su tam dievcata, ze ak nahodou ide na kavu aka pekna casnicka robi. pritom je vacsinou len doma a uci sa.. ach pomozte mi daktooo :)

Slecna A.

smejka, keby si aspon napisala, ze ti partner v niecom oblizil a teraz mas pochybnosti na zaklade toho, tak to este ako tak pochopim. Ale z nicoho nic si nahovarat, ze "nieco" robi? :) To je velmi zle stadium, do ktoreho si prisla.
Ja som napriklad vo vztahu zazila klamstva, vraj len preto, aby som bola spokojna (klasicke-ked o niecom nevies, neboli ta to)....samozrejme, na vsetko som po case prisla bez toho, aby som sliedila, alebo cokolvek robila, prosto pravda vysla najavo, ako vzdy ked niekto klame. O to viac som bola sklamana a mala som dlhsi cas problem verit. Tiez som podpichovala, neodpustila som si jedinu poznamku...a neverila som, hrozne som neverila.
Vyhladala som odbornika, pretoze mi to naozaj strpcovalo zivot. Velmi mi pomohol, hlavne mi dodal istotu, ze v tomto pripade bola pravda na mojej strane.
Myslim, ze v tvojom pripade odbornik pomoze tiez. Nepovie ti odslova doslova co mas robit, ale ukaze ti ceste a asi ako s tym bojovat. Velmi dobre je, ze si to vsetko uvedomujes a ze si ochotna makat na sebe. Vzdy ked sa bude situacia priblizovat k hadke zo ziarlivosti, nechaj si par minut cas pre seba, porozmyslat nad tym...ci ti to stoji za hadku a ci mas adekvatne dovody ziarlit )

Magy

smejka12 - myslim ze mas dost vazny problem so ziarlivostou, ktora uz hranici s az patologickym stavom.
ziarlivost ako taka je prirodzenym stavom na zamilovanost, do urcitej miery tym davame najavo svoje city k milovanej osobe. ale pokial presiahne vsetky medze (ako v tvojom pripade), stava sa zabijakom vztahu.
sama si uvedomujes, ze to problem JE, bolo by dobre toto uvedomenie rozsirit este o jednu dolezitu vec.
co myslis, o aku partnerku chlap stoji? taku co sa usmieva, je v dobrej nalade, pozitivne naladena, ferova a otvorena - alebo ziarlivu stihacku, intriganku, ktora sleduje kazdy jeho krok, neveri mu ani nos medzi ocami a najradsej by ho zavrela do klietky?
odpovedz si sama.
na tvoju ziarlivost su dve cesty, ako ich riesit. ta prva je svojpomocna - za kazdu cenu sa snaz byt takou, ako by si ty chcela na jeho mieste, aby si bola. vycitky za nic? to kde sme? tebe by sa to tiez nepacilo.
partnera si neudrzis tak, ze ho budes kontrolovat, podozrievat, vycitat vsetky mozne aj nemozne previnenia, ake ta len napadnu. to su TVOJE iluzie a myslienky, NIE jeho skutky. a tvoja domnienka NIE JE dokaz.
ziarlivost sa vsak zivi sama. ak ziarlivost nenajde dokaz nevery, vyrobi si ju. a tu sa zacina patologicky stav, ktory je potrebne riesit s pomocou odbornika.
myslim ze ty si dospela do stadia, ked aspon aku-taku konzultaciu, resp. pomoc budes potrebovat. nepisem to tom, ze sa mas dat zavriet do cvokhausu, ale o tom, ze svoje spravanie a vyciny, ktore nedokazes ovladat, by si mala prebrat s clvoekom, ktory studoval presne to, ab ydokazal pomoct ludom s takymito problemami. prejde si konkretne specifika tvojho stavu, historiu a odhali ti priciny a nauci ta jednak pochopit preco sa tak spravas a samozrejme aj zvladat tieto stavy.
nic nie je stratene, len to treba riesit dosledne a trpezlivo.
rozchodom by si nevyriesila nic, s dalsim partnerom by to skor ci neskor bolo podobne. ;)
--
ivanna1 - bez urazky, ale vacsiu hlupost som uz davno necital, co si tu popisala, este ze to smejka sama pochopila ze tvoje rady su uplne na hlavu.

smejka12

som u velmi dobrej rodiny a zarobim pat krat viac ako som na sk zarobila, cize som tu fakt pre tie peniaze..neustale som s detmi, nemam cas chodit niekam von ak aj nahodou mam volno, radsej si lahnem do izby a citam.. alebo premyslam nad nasim vztahom..ale uz by som mala najradsej klud, aj ked nechcem byt bez neho, len to musimnejako riesit..lebo sa inak zblaznim

ivanna1

vidíš toto ja nechápem. načo ísť do rakúska keď pracovať môžeš aj tu - to je ten plat o toľko vyšší než tu? on sa tiež môže zamýšľať nad tým čo robíš ty keď si tam v rakúsku a či tam nie si s nejakým rakúšakom. ale rakúšaci sú hnusní. takí namyslení a nesympatickí...aspoň z tých čo som spoznala ja...

smejka12

opatrujem v rakusku tri deticky.. ale uz fakt neviem ako to mam dalej riesit, ci uz naozaj len rozist sa a netrapit nas dalej

smejka12

to keby somv edela, tak by som bola velmi rada.. mozno je to kus aj z toho ze pracuje ako dj..lepsie povedane praacoval.. uz nehrava..len studuje..