Stres z ludi a medzi ludmi

Príspevok v téme: Stres z ludi a medzi ludmi
peter025

V poslednom roku mám hlavne v zamestnaní veľmi zlé pocity z ludi.Som obchodný poradca a ľudia chodia za mnou do kancelárie.Keď niekto vstúpi často mám pocit akoby som išiel vybuchnúť začnem vo svojom vnútri stresovať a som v úplnej panike až mám pocit, že mám kŕče vzadu v hlave.Najhoršie je to keď si dám deň predtým nejaký drink hoci aj v malom množstve. Vtedy sa cítim úplne uvoľnený,všetko sa napraví,ale na druhý deň je to zlé. Skúšal som vôbec nepiť, športovať ale stále sa tento problém vyskytne. Nechcem byť nejaký psychoš na tabletkách a chodiť po psychiatroch. Veľmi mi to sťažuje život a prácu. Túto robotu robím už tretí rok a nemyslím, že by to bolo kôli tomu lebo sa to začalo posledný rok. Možno mi teraz v zime chýbajú nejaké vitamíny, rozmýšlal som aj o poruche obličiek,pečene. Jedol som magnézium,rozne vitaminy a nič.Neviem :(

Dagon

Jedine, co mozem staby dlhorocny \"psychiatricky\" pacient odporucit na tieto neprijemne stavy, je Zelena Medicina alias konopa. Ano, presne ta \"zla konopa\", voci ktorej sa u nas deju tolke policajne zatahy a ine hovadiny. Zaujimave, ze vedla v CR uz teraz pristupuju pomalicky k predpisovaniu \"medicinskej konopy\" pre onkologickych a neurologickych pacientov. To je uz len krocik od toho, ze to zacnu predpisovat i psychiatrickym pacientom. Lenze u nas??? Kdezeeeeeeeee. Tu i za jeden gram tejto VELMI MOCNEJ mediciny su schopny cloveka uvaznit, smradi jedni policajni. Kazdopadne, konopu mozem smelo odporucit ludom so socialnou fobiou, agorafobiou, pripadne pacientom s inymi druhmi fobie. Ak mate moznost, tak vyskusajte. Verim, ze nebudete sklamani a sami sa budete cudovat, ze tu na nasej plantke Zemi existuje rastlina, ktora toho dokaze desatkrat viac, nez akekolvek antidepresiva alebo skurvene benzaky... Presvedcte sa sami ;)

anjelik*

Peter, to najdôležitejšie a zároveň aj to najťažšie pre nás je sebaovládanie, ktoré je kľúčom k našej pohode a pocitu šťastia. Sám vieš, že máš lepšie a horšie dni. Tak začni pozorovať sám seba, svoje reakcie, kedy sa cítiš úplne v pohode a čo ťa, naopak, vytáča. Všetko je len ponuka, je len a len na tebe, či ju prijmeš, alebo si povieš, že nie, zareagujem inak. Nie si v práci prvý deň. Máš už nejaké skúsenosti, takže vieš, ako zareagovať. Je to smutné, ale ľudia nie sú nesmrteľní a tak aj tvoja mama musela zomrieť, ale ani to nie je dôvod, aby si sa ty zrútil a trápil. A nechtiac si, a to len a len vlastnými myšlienkami, začal otvárať cestu k tomu, že sa bez liekov nedokážeš ustabilizovať v nejakej prijateľnej nálade. Tvojim problémom nie sú ľudia, ale ty sám. Že si si prestal veriť, že si si uvedomil, že nie si nesmrteľný a možno niekde vo vnútri, že o čom to celé je? Nuž, je to o tebe a tvojich postojoch, ktoré si k situáciám a ľuďom vytváraš. Tak sa pre seba snaž, aby boli čo najpríjemnejšie a najrozumnejšie. :o)
Ľuďom sa nevyhneš, to sa pri tvojej práci nedá, tak sa snaž brať ich čo najobjektívnejšie a čo najtolerantnejšie, že tiež sa správajú podľa určitých návodov a že nie vždy to aj oni majú ľahké. Vieš, každý volá po tom, aby ho pochopili, skús ty pochopiť najskôr seba a to ti dá manuál na pochopenie tých druhých. Alkohol je len taká barlička na vyladenie chémie...ale ľahko sa stane palicou na tvoju hlavu, tak tomu sa radšej vyhni. :o)))

tbl555

neber tabletky. tiež som mala stavy, keď som sa akoby nemohla nadýchnuť alebo som dýchala iba spolovice, silno mi bilo srdce. myslím, že je to tým silným emotívnym zážitkom.
skús autoterapiu, rozoberaj svoje reakcie v určitých situáciách, čo konkrétne ťa dostane do toho stavu a prečo vlastne, mne pomohlo iba toto. ak budeš chcieť pokecať,tak na mail :)

peter025

V praci najmä preto lebo sa tym ludom nevyhnem. Niekedy aj v obchode ale tomu sa mozem vyhnut ked viem ze sa na to necitim tak tam nejdem,ale niekedy uplne v pohode bez problemu. raz tak raz tak nechapem

peter025

zomrela mi mama.vsetko to na mna tak spadlo naraz a v praci tiez ocakavaju odomna vysledky ze si zachovam dobre. mal som aj obdobie ked sa mi zle dychalo, bal som sa ze mam nieco so srdcom,bal som sa ze zomrem často ked som isiel spat. to fakt vyzera na tabletky :)

tbl555

nestalo sa prd tým rokom niečo "zlé", niekto ti ublížil alebo si mal veľký stres? a stáva sa ti to iba v práci? môže za tým byť strach pri zodpovednosti alebo niečo podobné?