Infekcna Mononukleoza

Príspevok v téme: Infekcna Mononukleoza
Lubo89

Dobry Den, predvcerom rano, ked som sa zobudil som si nasiel zdurenu uzlinu na pravej casti krku a zacali sa mi robit niec ako afty na dasnach a podnebi ...vecer som dostal teploty 38.8 tak som dnes s tym siel k lekarovi, kde som si dal urobit krvny rozbor a povedal ze to vyzera na infekcnu mononukleozu. Trosku som sa o tom informoval na internete, kde som nasiel ze je to choroba prenasana slinami, resp. \'\'choroba z bozkavania\'\' ..chcem sa teda opytat, mam priatelku s ktorou s samozrjme bozkavam, neviem ci som to chytil od nej no s nikym inym som sa nebozkaval. Ked sa zisti ze ju ma aj ona tak sa nebudeme moct bozkavat pol roka? ..co je vlastne doba vyliecenia ...alebo ako to funguje? .. Dakujem

RNG

Pecen ma zmusel cistit a regenerovat pravidelne, ked chce byt clovek zdravsi. Tak ako si umyvas ruky a zuby, tak je dobre cistit obcas aj vnutorne organy.Obzvlast pecen, ktora je filter roznycy neziaducich a toxickych latok, ktore je dobre z casu na cas vyhodit, pozri na temu pecen, cez Google.sk pod nickom rng.
Spominam tam najma absorbcne mikrovlakniny a protokol dr Berksona, ktory zvysuje vylucovanie zlce, tak sa pecen cisti a jedna zo zloziek tohoto protokolu, sylimarin, zaroven podporuje tvorenie novych, zdravych pecenovych/hepatalnych buniek
Latok na precistenie pecene je viacero, od ciernej redkovky, vytazku z koreniov pupavy az po vytazok z articoku=cynarin a ine. Ale protokol dr Berksona je daleko najucinnejsi, samozrejme v spojeni s hromadou mikrovlaknin.

pe84

ja som mononukleozu prekonala v 15-tich, teraz mam skoro 30, samozrejme ziadne pripravky som cele roky nebrala, aj ked stravujem sa zdravo, pravidelne, obcas sa citim trochu zvlastne, je mozne ze mam pecen poskodenu od tej choroby? ma zmysel este teraz s tym nieco robit???

RNG

Omluvam sa za preklepy, dnes mam velmi drevenne prsty, pochopite to, az dojdete do mojho pokrocileho veku. mam pocit, ako by boli 2 x tak hrube a tak potlacim obcas aj vedlajsie pismeno.A zialbohu, najma ked sa ponahlam ako dnes to poslem skor, ako si to skontrolujem a na tomto fore sa to potom uz neda opravit.

RNG

ezne lekari nas virusy zriedkas predpisu nieco, lebo vacsina liekov na virusy ma velmi vazne postranne ucinky, a podla lekarov si telo nakoniec aj tak samo pomoze.
Otazka je len, ci sa mu oplati v boji pomoct alebo nie.
A bezni lekari nepoznaju doplnky, cest vzacnym vynimkam, tak neocakavaj,ze ti poradia doplnky, prave naopak ta budu casto od nich odhovarat a sirit bezne bububu.
Nuz ja osobne sa liecim len doplnkami uz vyse 17 rokov a to velmi uspesne, ako dnes uz aj mnohi lekari v USA, samozrejme potichu a sukromne.

Stelaa

Ahoj mne diagnostikovali mononukleozu ešte minulý rok, na výsledkoch ju mám teraz už ako prekonanú, ale hodnoty mi klesali veľmi pomaly. Mne na to nepredpísali nič, sama som si musela niečo pohľadať na internete. Informuj sa na ISOPRINOSINE buď tablety alebo sirup, na príbalovom letáku je napísané, že je to liek na EB vírus, samozrejme mne to nikto nikdy nepredpísal, bolo mi povedané, že na toto nič nie je.Po roku som sa náhodne dostala k tomuto lieku skoro ma porazilo keď som videla na letáku načo je určený. Je to na lekársky predpis, ale mne povedali, že to môže predpísať iba imunolog, alergolog alebo na infekčom, mne to nikto z nich nedal. A samozrejme, nechaj si poradiť od RNG vie o čom hovorí, ja chodím aj na jeho stránku, podľa mňa dáva veľmi užitočné rady.

RNG

Doplnky potravin nie su lieky, aj ked pomahaju liecit, preto ich hladaj tam, kde ich maju, v specialnych predajniach a na internete, nie v lekarnach, ktore predavaju povacsine len lieky(lekaren=lieky, doplnkove obchody-doplnky)
Kriterium na schvalenie doplnkov na volny predaj je to iste, ako na potraviny, tj nesmu mat ziadne skodlive postranne ucinky. A schvaluju to lekarske komisie, takze bezne sirene lzi okolo skodlivych moznych postrannych ucinkov potravinovych doplnkov su len nasledok konkurencneho boja farmaceutov proti doplnkarom a potravinarskemu priemyslu, kde sa s kludom pouzivaju aj lzi na ociernenie.

RNG

Ja nechcem nic zvlastne povedat, fakt je ale ten, ze ked len vyckavas a nebranis sa aktivne, tak sa problemov s pecenou dockas. Preto je potlacenie infekcie co najskor velmi dolezite.Birusy praciju velmi rychle.
A nie su to samozrejme dozivotne problemy , lebo pecen sa aj sama od seba vie regenerovat, ziablohu pokial sa regeneruje mas so zdravim problemy, preto jej pri regeneracii pomoct a podstatne ho zrychlit je rozumne.
Bez aktivneho boja, co som tu naznacil moze pacient s mononukleozou skoncit na dlhodobom pobyte v nemocnici(3-4 tyzdne?) a potom dlhodobom hojenie a rekonvalescencii.
Preto si myslim, ze intenzivna obrana je tu rozumna, nie vyckavanie.

Lubo89

pripadne nomoze mi tolko doplkov dokopy este nieco poskodit? ..nikdy som o nich nepocul totizto ...daju sa volne kupit v lekarni???

Lubo89

no moment ..chcete mi povedat ze bez tychto lircim a pripravkov budem mat definitivne problemy s pecenou do konca zivota?

RNG

Kazdy mame v tele urcite mnozstvo protilatok, a ked je EBV v tele zatlacany ucinne, neznamena este, ze ked ho zvonku dostanes v masivnej davke, ze ti tvoje obranne latky na to stacia, tak ako to stacili potlacat u "darcu" tej masivnej davky, ktory zrejme staci potlacat tento virus.