Zmysel života

Príspevok v téme: Zmysel života
.....

Mám 29 rokov. Mám prácu, ktorú som nikdy nechcela, ale ako to už v dnešnej dobe býva, môžem byť rada, že ju vôbec mám. 9 rokov žijem vo vzťahu, ktorý je ako na hojdačke..raz je extrémne dobre, raz extrémne zle. Ani neviem, ako je možné, že sme spolu tak dlho. Ja som pokojnej povahy, on je strašne výbušný. Všetko musí riešiť, samozrejme okrem našej budúcnosti. Občas veci rieši aj ,,ručne stručne". Na to som si už zvykla. Od istej doby je to však na nevydržanie. Bitky už ustali, ale ja neviem čo so sebou. Nemám žiadneho koníčka, veci, ktoré som rada robila už nerobím, nestretávam sa s ľuďmi, nemám žiadny zmysel života. Je mi veľmi ťažko, ale neviem ako by som to zlepšila. Nemám na nič náladu, občas nevládzem vstať z postele. Chcela by som to zlepšiť, ale neviem ako.

.....

Ďakujem za povzbudivé slová. Rozhodla som sa, že zájdem k psychoterapeutovi. Začala som robiť veci, ktoré ma bavia, ktoré som už dlho nerobila, alebo chcela robiť. Nič z toho ma však nenapĺňa. Ak by ste ma posadili do kúta a povedali, že tam mám ostať dva dni, s najväčšou pravdepodobnosťou by ste ma tam o dva dni našli. Všetko robím akoby zo zotrvačnosti. Je mi už absolútne všetko jedno.

dennis

Presne ako vraví zewa, ak sa v tom vzťahu neviete navzájom akceptovať, tak ten vzťah nemá cenu udržovať. A navyše, ak má tvoj partner problém s agresivitou a nevie/nechce to riešiť, tak mu nepomôže nikto, ani ty. Si mladá a začni myslieť na seba, čo od života chceš a čo očakávaš, Musíš si sama odpovedať na otázky, ktoré ťa trápia a na základe odpovedí sa musíš zariadiť. Máš prácu, ale nie si s ňou spokojná? Skús si nájsť prácu, ktorá ťa bude duševne napĺňať, ver mi, existuje taká, dokonca aj tu na Slovensku. Obnov staré priateľstvá, kamaráti ťa radi uvidia a ešte radšej budú, keď budeš žiariť šťastím. Aj rodina ti pomôže. Všetko je o tebe a o tvojom živote, ty si jeho tvorca, ako si ho zariadíš, taký ho budeš mať.
Veľa šťastia.

zewa

Uf. Mas toho dost nalozene. Co tak nieco zhodit? Zbavit sa (v zmysle rozist) svojho "partnera", lebo on nie je partner, ale tyran. Zi podla seba. Rob to, co si volakedy davno chcela robit. Myslis, ze by si ho dokazala opustit? Chodis do prace. Vedela by si sa financne o seba postarat sama, ci si od neho viac menej zavisla? Myslim, ze by bolo fayn zanechat vztah a pustit si do zivota par priatelov, co by priniesli so sebou slnko ;)
Na psychoterapiu by si sa nechcela dat? Nic za teba nevyriesi, ale aspon ti ukaze lepsie smery, ktorymi sa v zivote da ist.

jacki

taky muzi,ktory biju zeny,su obycajny smradi!ja byt na tvojom mieste,utekam od neho,co najdalej a to velmi velmi rychlo!

kablica

slobodna 29rocna zena sa necha otlkat? preziva zo dna na den? nic ju nebavi, nema priatelov?
agresora posli k vode a zacni odznova

woo

.... mas s nim deti? si vydata? ked nie, nechapem na co este cakas. ak ano, detto.
cokoladka, nemas priatelov? mala by si si nejakych najst. ak nic nerobis, aspon sa chod kazdy den prejst.

luciano

Muža, ktorý siahne rukou na ženu, treba okamžite opustiť. Muži, ktorí bijú ženy sú sprosté hovädá a treba sa od nich držať čo najďalej.

cokoladka898

ahoj, ja mam 24 rokov. ja som zas mala robotu, ktoru som velmi milovala, ale zial kvoli zdravotnym dovodom som musela dat vypoved a ostala som na invalidnom dochodku. ja som mala dobreho priatela, neviem ci to bol vztah. on bol do mna zamilovany, no ja do neho nie. chvilu sme byvali spolu, no nejako nam to "nevyhovalo", a tak som musela odist. teraz byvam sama v garzonke a tiez neviem co so sebou. len lezim, spim nieco pomedzi to nieco zjem a kamaratov nemam. tiez by som to chcela zmenit, ale je to prilis tazke na moju psychiku, ktore mi sposobili zdravotne tazkosti. neviem ako to bude pokracovat dalej, ci sa z toho zblaznim alebo sa stane zazrak a ...hm, neviem.

agni

ahoj...podla mna si uz unavena z toho, nie je to lepsie, nejako ta to neobohacuje a skor si sklamana...bitky?? pouvazuj ci takto chces zit cely zivot...vela stastia