Neznašanlivosť euthyroxu

Príspevok v téme: Neznašanlivosť euthyroxu
Bubi88

Dobrý večer, už par rokov sa liečim na štitnu žlazu a samozrejme doktora mi predpisala euthyrox 50. Bola to moc vysoka davka tak sme to znizili na 25. Ale uz par tyzdnov pocitujem vsetky neziaduce ucinky, ktore sa pisu v pribalovom letaku. Buši mi srdce, mam vysoky pulz, boli ma hlava, potim sa, mam hnacku.. Do toho mam aj vysoky krvny tlak a beriem lieky. Je normalne ze mam vysoku hladinu hormonou a pritom neznasam euthyrox?? Prosim ak s tym ma niekto skusenosti poradte mi. Ide o to ze s manzelom by sme chceli bábo.

RNG

Euthyrox je len chemicka nahrazka hormonu T-4, tj neaktivneho hormonu a ten ti rozhodne nenahradi celu cinnost stitnej zlazy. Nedostatok jodu a selenu su priciny strumy, to uz je davno zname, ale potlacane farmaciou, ktora chce predavat Euthyrox.
Na odstranenie/odburanie nefunkcnych tkaniv je ucinne brat rozne silne enzymy. A aj na tom sa podielaju jod a selen v tele, tj aj na vyrobe cistiacich enzymov.

ranera

Ako dlho to uz mas? Ja beriem tie euthyrox, pretoze stitna zlaza je malo aktivna a ako mi doktorka predpisala euthyrox 50 tak vedlajsie ucinky ako busenie srdca, krvny tlak, dokonca brutalna energia zo mna sla, az som nevedela co robit ma sprevadzali asi tak tyzden a potom to uuplne preslo.. cize mozno to je len taky ten prejav navyk nan.. proste nieco ako nezvyk pre organizmus.. teda aspon u mna to tak bolo

Bubi88

Jedinú diagnózu čo mi doktorka stale píše do karty je chronicka autoimúnna struma, eutyreóza. Výsledky z krvy su tsh - 1,99, ft4- 12,01. Doktorka tvrdi, ze hormony sú vysoké a mam brať euthyrox, ale že ho nemusím brať ak mi z neho nie je dobre. Nerozumiem tomu, škodí mi ak ho neberiem, ale zaroveň mi je z lieku zle.

kabel

urcite by sa to zislo dokladne vysetrit, ci nahodou hypotyreoza nepresla do hypertyreozy (i bez euthyroxu...)
nepises nic o diagnoze, autoprotilatkach atd...