Neustála zima a neovládateľná triaška

Príspevok v téme: Neustála zima a neovládateľná triaška
Kalt

Zdravím, už pár rokov mám jeden problém. V našej triede býva i v lete veľmi chladno, pretože do nej málo svieti slnko a ťažko sa vytápa. Bez ohľadu na to, ako som naobliekaná, mi v nej aj iných miestnostiach býva príšerná zima počas hodín. V najhorších prípadoch mám fialové nechty a neovládateľnú triašku. Problém je, že tento rok sa toto všetko začalo hneď od prvého dňa v škole, hneď na jeseň! Nemôžem ale chodiť v pančuchách a pod., lebo nielenže nepomáhajú, ale na ceste domov sa potom uvarím. Zima je tu i iným žiakom, no nikto z nich nemá záchvaty triašky. Čo mám robiť? Je to veľmi nepríjemné a už si to všimli i spolužiaci. Mohlo by to súvisieť so stresom? Za všetky rady vopred ďakujem!

Kalt

Ďakujem za všetky reakcie. Momentálne sa u nás nekúri. Oblečenie mám rovnaké ako minulý rok v decembri, a už mi je zima, termo pančuchy akoby u mňa zadržiavali skôr chlad než teplo. Takže sa, prirodzene, teším na zimu.

Odpovede na niektoré reakcie:

redka - Áno, štítna žľaza je OK.
klasika - maly-ibis@centrum.sk

philips - Bohužiaľ, teplota v našej triede je presne 20˚C, takže sa nemôžem sťažovať (snáď len na prievan, ale s tým sa veľa nerobí). Na chodbách máme tak 16˚C. Ostatné triedy a učebne to majú rôzne, niekde je kosa, inde horko. Triašku mávam len vtedy, keď musím dlho sedieť na mieste v chlade či prievane (čo počas vyučovania musím).

Slobodna

Tiež som to mávala na VŠ, kým nezačali kúriť. Našťastie si to mužská časť vyučujúcich všimla a nosili ohrievač aj kanvicu na teplý čaj :) gentlemani :) Sú ženy, ktoré sú zimomrivejšie, súvisí to so zlým prekrvením - ja pijem aj ginko, chilli v hojnej miere v strave aj škorica, aj tak nič nepomáha. Ruky a nohy mávam ako ľad, plus vždy je mi zima.

klara19

mohli by pomôcť aj zahrievajúce koreniny,napr.klinčeky,alebo lyžička škorice s medom, je aj na imunitu..
alebo pomôcka podsedák z ovč.vlny..
oblečenie: pod nohavice pančuchy,legíny,pred odchodom vyzliecť...
triaška signalizuje preťažený orgán regulujúci teplotu organizmu