Leniva, neambiciozna a nerozhodna, spekulativna

Príspevok v téme: Leniva, neambiciozna a nerozhodna, spekulativna
holuba

Ahoj, mam taky "mozno problem" (pre mna je) s mojou povahou a spravaniim.. jednoducho som v obdobii rozhodnutii (v podstate za nim) co sa tyka buducnostii,vyber skoly, premyslanie nad povolanim atd... som teraz na VS a mala by som sa sustredit nato co studujem, lenze namiesto toho vkuse spekulujem a hladaam a premyslam nad inymi VS, nad inymi odbormi a nad vsetkymi zivotnymicestami, ktorymi by som sa mohla vybrat.. teraz ma clovek tolko moznosti, ze je to akoby uvaznenie v slobode,, lebo neviem co skor.. taka siroka skala toho comu sa clovek moze venovat, ze idem z toho zosaliet,, najradsej by som vyskusala vsetko,, a pritom realne nie som dobra v nicom ... nie som na nic extra talentovana,, kebyze som sa sustredilaa na jednu vec a sla v jej linii, tak by som bola priemerne dobra a zila by som takym sposobom zivota.. lenze ja nedokazem ani too.. vkuse premyslam nad tym, ci by nebolo lepsie kebyze sa vydam druhym smerom ..a tymto si len kaslem svoju buducnost, lebo nerobim nic, len o nej premyslaam. Som taky snilek.. teraz studujem anglictinu a francustinu, co je take flexibilnee,, no i tak snivam o tom, ze by som mohla,robit v banke a pozeram si odbory z ekonomickej... a potom si hovorim, ze mzono ani nechcdm byt zamestnana, ale chcem podnikat... a teraz co sa vlastne deje? Spejem do zaniku, lebo len spekulujem a nic nerobim .. prosim poradte mi co mam robit.

miki24

osobne pred pár rokmi som riešil podobnú vec a rozhodol som sa pre odchod z VŠ a začatie novej cesty na inej VŠ. pri tej ceste som už zostal, a ak panbožko dopraje tak to dokončím bez väčších ťažkostí a budem i inžinierom. keby som tam zostal na uplatnenie by som mal už slabé šance, keďže kríza všetko zničila už v danom odbore, ako najviac mohla. teraz by som i tam, kde som mohol mať aj nejakú šancu.

Slobodna

Nešpekuluj. Vždy si zvoľ len jeden smer a hlavne - toto je v živote podľa mňa dosť podstatné - ak sa pre niečo rozhodneš, niečo začneš, tak to aj dokonči a nie že baví ma to chvíľu, potom idem robiť niečo iné a stále dokolečka. Pretože takýmto spôsobom v živote nebudeš nič mať a nič nedosiahneš.
Snívať je síce krásne ale zo snov sa ani nenaješ, ani nezaplatíš nájom atď. Takže si voľ reálne ciele. Ak si sa dala na VŠ tak ju dokonči. A potom rozmýšľaj čo ďalej. Ak si myslíš, že popri externom štúdiu budeš stíhať aj niečo ďalšie, tak ťa musím vyviesť z omylu.

holuba

Aj mna tak 50/50,, a akoze urcite nechceem odist, chcem dokoncit bakalaraa,, len mna vkuse napadaju myslienky, ze zacat nieco externe a tak .. lebo viem ze takto by mi trvalo dlho rokov kym by som skutocne vsetko vyskusala a potom sa rozhodla vies

lienkaa5555

Ahoj! Momentalne prezivam to iste. Tiez studujem na VS a tiez studujem anglictinu v kombinacii so slovencinou... Presne ako ty, rozmyslam nad vsetkym moznym, nad inou vyskou, nad odchodom z tejto aktualnej a presne - nesustredim sa na ucenie iba na veci okolo a snivam.. co ma zaroven znepokojuje lebo neviem co bude dalej ani co vlastne chcem..
Bavi ta skola ktoru teraz robis? Lebo mna tak 50-50... Ja osobne by som ti poradila - vydrz na skole, kym si presne nestanovis co chces. Tak som sa momentalne rozhodla ja - aj ked by som najradsej zdrhla a okamzite ukoncila studium. Drzim ti palce, myslela som si, ze len ja som na tom tak blbo a mam take pocity... DRZ SA!