Na akú vysokú školu by som sa mal pobrať?

Príspevok v téme: Na akú vysokú školu by som sa mal pobrať?
Rexx

Dobrý deň prajem všetkým...
No je to tu, blížia sa maturity a ja sa neviem rozhodnúť kam ísť.
Možno by mi ľudia na tomto fóre mohli pomocť, preto píšem sem.

No, problém je že nemám rád matematiku. Keď sa učím, tak ju aj celkom dobre ovládam - ale proste to nechcem robiť. Nemám ju celkovo rád, a aby som prešiel cez matiku na vysokých školách, musel by som sa pravidelne bifliť, čo by bola depka ako svet.

No som výborný z angličtiny, idem maturovať level B2 a mám výbornú prax hlavne v písanej angličtine. Rád pomáham ľudom na roznych fórach.
Ale neviem si predstaviť samého seba ako učiteľa.

Viem veľmi rýchlo písať na počítači, rýchlo používať myš (vďaka bohu za hry) a veľmi rýchlo sa učím veci na počítači. Hlavne software, v hardware sa moc nevyznám, len základy.

Myslím si že som dobrý z ekonomiky, hoci teória mi až tak nejde, ale mám správne myslenie na tieto veci.
Ale niesom veľmi komunikatívna osoba, a nemám rád veľkú zodpovednosť lebo sa bojím že niečo pokazím.
Finančne niesom náročný, taký decentný plat okolo 500-600 € by mi stačil (toľko má otec, je robotník vo výrobných halách, nemá vysokú školu).

Zvažoval som aj možnosť neísť na vysokú. Ale na robotu si prídem príliš mladý, veď 19 rokov to som ešte taký nedopečený kiddo. Možno ísť do zahraničia, s tou angličtinou.

Tak moja otázka na tomto fóre je:
"na akú vysokú školu by sa človek opísaný v tejto diskusnej téme mal vybrať?"
Prípadne "aké zamestnanie v budúcnosti by tejto osobe pasovalo?".
Som veľmi vďačný za odpovede!

Rexx

Áno, o študovaní jazykov som rozmýšľal, hlavne angličtina, no na pedagogiku určite nie som. Okrem angličtiny viem aj nemčinu, ale len tak sedliacky.

Tinuš868j

Ahoj.Skús ísť študovať jazyky.Ja študujem pedagogiku,psychologiu v kombinácii s anglickým a talianskym jazykom a som veľmi spokojná.Síce je to ťažké štúdium,ale dá sa to zvládnuť.Teraz som v 3.ročníku.Chystám sa na Mgr.študovať jednoodbor v angličtine. :-)

Rexx

Žilina - fakulta riadenia a informatiky.
O tejto VŠ rozmýšlam, ale niesom si istý. Na jednej strane chcem školu ktorá by za niečo stála, ale chcem istotu že prejdem (nemá zmysel vôbec chodiť na školu ak neprejdem, však?).
Niekto chodí na tú školu? Niekto to tam pozná? Aké je to? Nejaký dlhý sloh o tej škole by ma potešil :)

M54

Nie nechoď na vysokú. Bola to najväčšia chyba akú som kedy urobila. Profesori na vysokej sú svine. Budú ťa chcieť potopiť za každú cenu. Netvrdím, že všetci sú taký, ale väčšina áno. Ak by sa sa náhodou na vysokú necítil, tak to radšej ani neskúšaj. Prídeš o nervy. To mi ver. Ale ak si presvedčený, že to zvládneš tak do toho choď. Vyber si odbor ktorý má dobré uplatnenie na trhu. Myslím, že teraz sú to tie technické zamerania. No, ale ak si si nenei ani v tom istý tak to radšej tiež neskúšaj. Jediná možnosť? Asi ísť do zahraničia....ale som ti poradila...táto moja rada vychádza z čistej momentálnej frustrácie tak sa ňou nenechaj odradiť. Rada ľuďom rozdávam rady :D

LMarika

V pedagogicko-psychologickej poradni by ti mohli pomoct, akym smerom sa ubrat dalej. Zmerat IQ, urobit pamatove testy, nejake psychologicke testy zamerane na okruh tvojich zaujmov... Urcite ti neodporucia ist studovat financnu matematiku, ked v teste uvedies, ze sice s matikou v skole problem nemas a vies sa ju naucit, ale ta nezaujima a nemas k nej vztah.

zewa

Studovat VS 5 rokov na to, aby niekto zarabal 500-600€ je totalna blbost. Bud na VS nechod alebo si vyber odbor, s ktorym si v buducnosti zarobis viac.
Co takto sa ist ku psychologovi otestovat na co mas najviac predpoklady?

5.5 elsa

lombardo nehovorím že ho odhováraš:)je tu veľmi veľa ľudí,ktorí majú možnosť vyššieho zárobku a len preto aby sa viac učili sa uskromnia a stačí im tých 500-600 euro :)tak rozhodnutie je na ňom,hlavne aby si vybral v čom je dobrý čo ho baví,z hľadiska perspektivity ja by som radila IT technická fakulta no,ale on sa musí rozhodnúť :)

5.5 elsa

paneeurópska vš ponúka veľmi veľa štúdia jazykov,rozmýšľam kde by si ich využil keď nie si komunikatívny, skôr by si to mal spojiť s tými počítačmi,alebo ekonomikou,,,,ak rád píšeš možno by ťa zaujímala žurnalistika- novinárčina či politológia treba si vybrať ku ktorému odvetviu ťa to viac ťahá,čo sa týka angličtiny tlmočníctvo by nebola dobrá voľba keďže nie si komunikatívny.