Kŕčové žily

Táto diskusia patrí k článku: Kŕčové žily
Kŕčové žily

Kŕčové žily označujeme ako vakovité rozšírenie steny podkožných žíl. Žily bývajú stočené a vystupujú nad úroveň kože. Zvyčajne majú tmavomodrú farbu. Najčastejšie sa vyskytujú na predkoleniach.

vveronicka

tak potom je to jasne, vsak ked sedis tak dlho, tak trpi cele telo, nielen tvoje nohy. chrbtica, krk, hlava, proste vsetko.

envelin

Ja mávam tie kŕče napríklad aj počas dňa, to nie je len keď spím/ležím. Vtedy by som povedala, že sa mi to stáva menej často, keď som v horizontálnej polohe. Ale ja pracujem za pc, celý deň sedím, a to je rozhodne problém pre tie nohy. V práci to pociťujem najviac.

dobraja

To mi tak napadlo, keďže ťa tie kŕče trápia práve v noci, či to nie je lepšie si dať nejak tesne pred spaním alebo tak :) Jasné, že sa riadim letákom.

stanka292

dobraja, preco pred spanim? tam mas normalne urcene, kolko tabletiek denne mas uzivat. odporucana davka su dve tablety denne, optimalne teda jedna tabletka na obed a jedna vecer, uziva sa s jedlom.
treba citat a toho navodu sa aj drzat, aby to malo pozadovane ucinky.

Dan_ia

Myslim si, ze magnezium ti tie nocne krce uplne nestopne, len zvykne svaly uvolnit. A aj to mozno na 24hodin, viac asi nie. To uz treba potom inak riesit.

stanka292

mne na tie nocne krce v lytkach pomohol Devenal, magnezium som pila pravidelne kazdy den aj v praci a aj tak som toto mavala v noci uplne bezne, takze si myslim, ze som uz bola voci tomu imunna alebo co :D

zimka

no podľa mňa sú aj tie dve moc, to si máš dať tak jednu denne, viac rozhodne nie. a ja vlastne ani neviem, či to magnézium reálne už niekomu pomohlo.

zdeni_richta

všetkého veľa škodí, sa hovorí :D a čo sa magnézia týka, s tým mám ja osobne skúsenosť :D a nie najlepšiu. mne ho síce doktor odporučil, ale bolo mi z neho každý deň tak na vracanie, že som do seba nebola schopná dostať nič. a to som si dávala len dve tablety, podotýkam. nie je to pre každého rozhodne.