Co si mam mysliet o sne s diablom?

anjelik *

Ak vidím lietadlo, a neviem, že to je lietadlo, neznamená to, že lietadlo nevidím. :o) Ako mi ty, vedecky založený tvor, vysvetlíš, že niekto vytvorí obraz, film, príbeh, v ktorom sa pohybujú škriatkovia, víly, bezhlaví a päťokí? Naozaj nepripustíš, že je možné vnímať a aj inak, nielen vedome, ale aj mimozmyslovo..a potom opísať svoju predstavu..obraz? Musí mať ten obraz konkrétne pomenovanie? Aké mu dala veda? Na to, aby existoval? :o)

Prezyvka055

Este dalsie zaujimavosti,
ked s robili studie a vyskumi na snoch, isti ludia reportovali ze maju casto krat ciernobiele sny. Snazili sa prijst na ze preco a cim su odlisni. A prislo sa na to. Boli to ludia ktori mali doma ciernobiely tv a pozerali vela ciernobielych filmov.
Naprotitomu skupina ludia "trpiaca" synesthasiou co su ludia co vidia vela veci prave len v farbach, nemali nikdy ciernobiele sny dokonca si ani nevedeli predstavit ake to je mat taky sen.

Vsetko ma svoj dovod a vsetko je niekde v tvojej hlave.

Prezyvka055

anjelik nemusi mat osobnu skusenost staci ze vie co to je. O predstavach inych sa ti moze snivat len ak ti o nich povedia alebo ich poznas. Jednoducho nemozes snivat o niecom o com nevies, nepocula si o tom a podobne.

Asi ti to vysvetlim na jednoduchsom priklade.
Vlak.
Ak by si nikdy nepocula, nevidela a nevedela co to je, tvoja predstava v sne by sa nezhodovala s realitou o tejto veci.
Ak by si poznala len slovo mohlo by si ta snivat ze vlak je cosi ako auto alebo hocco ine. Tvoj sen vychadza vzdy len z tvojej hlavy.

Napokon tieto pokusy robili na slepych a co zistili ze snivaju inak lebo samozrejme si ich hlava nevie vyskladat vizualnu podobu veci kedze ich nevideli.

Takze prosim drzme sa vedy a ked je tento portal zamerany viac tymto smerom tak sa zdrzme nejakej ezoteriky a nezmyslov.

Autorka temy vie co je diabol, vie ake ma schopnosti, takze mat sen o niecom co dokonale poznam nie je ziadna zahada alebo obycajny vyplod vlastnej mysle. Vypoveda to len o nej samostatnej a o tom z coho ma strach. Mne by sa mohlo s diablom snivat len maximalne to ze s nim idem na pivo. Ale keby to bolo nieco ine dam vediet, ale nakolko ja nocne mory nemavam kedze nejako sa nicoho v zivote nebojim.

V kazdom pripade este rada, kto nechce mat sny tak nech spi menej, 4-5 hodin denne. Sanca ze sa ti bude nieco snivat pri takom rezime je nizka, nakolko budes najskor z unavy celu dobu v hlbokom spanku.

anjelik *

Prezývka, ak by platilo, čo si napísal, musela by mať už Katrinn osobnú skúsenosť s Diablom. Jasné, že si môže aj sama niečo v hlave *vyhaluziť* a ak tomu venuje dostatočne dlho pozornosť, môže sa jej to aj snívať. Ale rovnako dobre to môže byť aj predstava niekoho úplne cudzieho a ona ju iba zachytila a oživila v sne. :o) Sú ľudia, ktorí sú viac chránení a ľudia menej chránení vlastným magnetizmom. V tvojom prípade samozrejme vôbec nehrozí, že by si ty konkrétne sníval o predstavách iných...ale skús si spraviť menší prieskum...či sa už niekomu v tvojom okolí nesnívalo niečo čudné. ;o)

Prezyvka055

Nemas pravdu anjelik. Sny vzdy pochadzaju z teba. Nemozes snivat o niecom co nepoznas alebo si nezazil vedome ci nevedome.
A k autorke, ty si presne zaroven aj zhrnula preco sa ti to snivalo.... si veriaca a bojis sa... ake na to chces vysvetlenie... "nocne mory" sa budu vzdy spajat s vecami ktorych sa bojis alebo by si sa bala aj v realnom zivote.
Veriacemu ze ho pretiahne satan, zlodejovi ze chytia, zalubenemu ze sa s nim rozvedie priatelka, ficovi ze ho nezvolia ..... je to logicke.

anjelik *

Katrinn, v bdelom stave, to znamená, keď nespíš, si to ty, kto ovláda svoje myšlienky a svoje predstavy. :o) Ale keď zaspíš, k moci sa dostáva tvoje podvedomie a veľakrát sa ti v sne objavia predstavy iných ľudí, častokrát aj veľmi zvrátené. Tebe sa to odsníva, môžeš sa zobudiť celá vyľakaná, ale s tebou to nemalo nič spoločné. Preto sa vôbec nemusíš strachovať a báť sa. Si isto slušné dievča, veriaca, ako si napísala. Tak sa skús večer pomodliť, myslieť na niečo pekné a možno sa ti nabudúce bude snívať nejaký pekný sen o anjelikoch. :o)