Cysty na vaječníku

Príspevok v téme: Cysty na vaječníku
nekompletna

Dobrý večer, chcela som sa spýtať či náhodou niekto nevie ako to je s cvičením brušných svalov pri cyste medzi vaječníkmi môžem cvičiť ??? Má len 2,8x2 cm ale spôsobuje sem tam bolesť. Gynekológ ma hneď nedal rezať keďže som 5 mesiacov po operácii predošlej cysty velkej 20 cm ktorá mi praskla a vytekala do brušnej dutiny. Museli mi odstrániť aj kus vaječníku a spravili mi tzv bikini rez :-( .Som veľmi smutná že mi vznikla zase táto modlím sa nech nenarastie keďže ma čaká stužková za chvíľu. Bábo ešte nemám, s priateľom sme spolu dva roky a po mojom dokončení školy sa bábu brániť nebudeme, ale on sa nechce ponáhlať z čoho ja mám obavy kedže tie cysty ako vidím sa mi s radosťou tvoria, bojím sa že do vtedy už nebudem schopná mať deti. :-( Mám ísť na kontrolu o týždeň dúfam že tam pôjdem pre dobré správy konečne. Budem vďačná za každú radu snažím sa nazbierať čo najviac info o tom .. Vďaka :-)

Marcella

Ale ide o to ze ja chcem dieta aj ked je trosku skoro ale radsej ho chcem skor po skole ked si zariadime s priatelom veci nejake , ako ho nemat vobec alebo adoptovane.chcem aby bolo nase. A inak na vyber nemam uvidim ako prebehne liecenie enzymami a cajom z mysieho chvosta zevraj ne ucinny a ak sa mi cysty nebudu opakovat urcite pockame. Chapem aj teba a tvoj nazor. Dakujem pan doktor za typ na enzymi urcite by som si ich rada zakupila a pouzivala vyskusam vselico len nech to pomoze. Skoda ze gynekolog mi skor nieco taketo nepovedal uz pred pol rokom mozno by som sa vyhla tejto cyste, ale on az teraz ked ju mam mi daj thiamin , dokonca ani nie wobenzym co sa cudujem. Oni asi davaju len tieto veci ktore su naucene zo stareho skolskeho zdravotnickeho vzdelavania. O enzymoch som sa docitala az tu na nete aj o cajoch. Dakujem pekne :-)

RNG

Cysty, vodove tuhe cokoladove a podobne ako aj ine nefunkcne utvary mozu rozlozit len enzymy, a to enzymy z bielych krviniek, pankreaticke, alebo zvonku rozne ovocne, zeleninove as podobne.
Dmes vyrabaju velmi silne enzymaticke zmesy, tj take, co obsahuju mnohokrat viac enzymov, nez je telo schopne vytvorit, takze cysty nie je problem rozpustat. Niekedy treba ale upravit aj hormonalne hladiny, ktore su pricina roznych cyst, najma vysoke hladiny estrogenov su casto dovod. Na to treba pouzivat yam,black cohosh, DIM a podobne

Miška-a

nemusí ti vôbec zmiznúť. Nie všetke zmiznú samé od seba. Len tie tekuté ale tuhé cysty ti nezmiznú tie treba operačne odstrániť. Ja som mala tuhé dve cysty a tie nemizli ale rástli ďalej a operácií som sa nevyhla. Mám 23 rokov. Deti nechcem aj keď priateľa mám. Lekárka mi sama povedala že na tuhé cysty nepomôže ani tehotenstvo, ani žiaden wobenzým, ani čajiky, nič. Aj som pred opkou všetko možné do seba pchala. A nič nepomohla cysty si rástli ďalej. Takže záleží aká je to cysta. Vodové môžu prasknúť ale tuhé nie. Ak cítiš bolesti tak necvič. Teraz som sedem mesiacov po opke. Chodím nakontroly s tým že mi bolo povedané že sa môžu opäť vytvoriť a že mám otehotnieť čo najskôr. Ale ja sa nebudem tlačiť do decka keď ho nechcem ešte. Budem decko robiť nasilu keď som len skončila školu a mám máločo odrobené? Zase taká sprostá niesom. Lekári tlačia do tehotenstva ale oni sa o to decko starať finančne nebudú. Tak jeb*ť nato.. :-D

nekompletna

No super ja za chvilku maturujem a viem ze nasi rodicia by nam dost pomohli priatel ma dobru robotu ja by som si tiez nasla, ja viem ze by to nebolo lahke ale ja to asi nemozem dlho odkladat kedze sa mi za necely pol rok vytvorila dalsia cysta.urcite musim vsetko zmenit od zakladov. Kofein to ja vobec ale zas lubim cipsiky a sladkosti :-( poprosim gynekologa nech mi nastavi nejaku liecbu lebo on akoze nic..a zacnem zit zdravo lebo sa vazne toho bojim a chvem mat deticky. bolo by o babo postarane , len co ked on chce az neskor.. Dakujem pekne aj ja držim palčeky nech sa darí a nech je teda babo coskoro v brusku a tie hnusoby cysty nech sa uz netvoria. Vela štastia :-)

makaku

Ano tehotenstvo vraj pomaha...moze to aj zmiznut..vraj sa vylucuju nejeka hormony ,alebo latky uz neviem presne co to tlmi tie cysty ...urcite je dobry wobenzym je drahy ,ale ucinny,a alchemilka je fajn,veru a dieta...nic sladke,ziadny kofein...vela mrkvy,vitamin B vsetko je na nete,ja tiez chcem vyliecit tuto cystu a skusat s priatelom to babatko,uz je aj cas:)drz sa

nekompletna

Mne pán doktor dal iba thiamin a nospu od bolesti. Antikoncepciu mi nedával pretože pred 3 rokmi som mala zápal žíl a niektorí doktori vraveli že to bola menšia tromboza. Pýtala som sa na cvičenie pretože rada cvičím a začala som cvičit pomalinky 4 mesiace po operácií čo mi doktor dovolil.Určite si pozrem tie cviky a vyskušam ,len to že ja som bola zvyknuta viac cvičit aj na preliezkach s vlastnou vahou čo je dosť namáhavé ale teraz som už asi mesiac poriadne necvičila bojím sa s tou cystou. ale tie cviky si určite pozrem a poamlinky budem skusať aspon niečo :) Strašne sa toho s priateľom obávame lebo po operácií som sa tažko zotavovala a chýba mi kus vaječníku ja bábo určite chcem ale bojím sa že v tedy keď bude priateľ chcet bude neskoro. :( Nechcem ísť znovu na operáciu. Čítala som že treba doplnať enzými a prečistit organizmus a zmenit životosprávu. babo by som chcela hned kludne aj po škole mne by to nevadilo pretože s priatelom spolu aj bývame a sme stále spolu vsetko je perfektne az na mna. preto chcem čím skor a vsetci radia ze nemáme dlho čakať. a ževraj tehotenstvo nato pomáha? že by sa to tým mohlo upraviť. Dakujem Vám za vaše rady, som rada že ste sa ozvali. keď ešte niečo viete o tom kludne napíšte. Pekný deň :)

makaku

Ahoj ,tak ja som mala 4 cm ..na vajecniku.Mala velke bolesti,ale zmizla my..brala som wobenzym a pila som alchemilku.Drzala som dietu a po cca dvoch mesiaci bola prec...a nasli mi druhu na druhom.Ta ma cca 2 cm...neviem preco sa to tvori,ale rezu ich az ked maju 5 az6 cm..Nemala by si velmi cvicit,predsa moze prasknut...neber to na lahku vahu.Bohvie ,ako rychlo rastu a predsa ked si uz mala takuto operaciu nie je to sranda.AK chces mat deticky neriskuj...a s detmi necakajte ,potom to uz nemusi ist...vazne vela stastia sama sa takehoto bojim.

odpovedam

gynekolog ti neodporucal hormonalnu antikoncepciu, pripadne duphaston na zabranenie tvorbe cyst? brucho sa da cvicit aj bez jeho "krcenia", skus tzv. antirotacne cviky - tam hybes rukami, ale cvicis brucho, hlboke brusne svaly (sikme aj priame) a takisto aj chrbtove stabilizatory. celkovo su antirotacne cviky na brucho efektivnejsie nez klasicke, ktore pretazuju chrbat.

mmoonna

Ahoj, ja som niekde čítala, že brušné svaly by sa v tomto prípade posilňovať nemali, lebo sa cysta môže skrútiť a spôsobiť veľké bolesti. Ale neviem, či je to aj v prípade cysty takejto veľkosti.