Menštruácia už?

Lulun

K tej bolesti-ja sa vzdy zdopujem brufenom viem ze to nieje zdrave ale ja velmi zle znasam uz ked sa porezem,od bolesti mi byva casto zle.

pomocnica

Fajn.
No tak menstruacia trva u kazdej individualne, moze trvat iba 3-4 dni ale aj 9 dni a viac. Ta prva je obzvlast neodhadnutelna... Ked ti skonci tak ti skonci. Bude sa to zmiernovat, ku koncu to bude skor take spinenie hnede a na konci prestane uplne. Menstruacia by sa mala opakovat v cyklusoch kazdych 28 dni tak si to vypocitaj od ZACIATKU menstruacie= zaciatok+28=den zaciatku novej menstruacie. Teraz vsak nemusi byt tvoja menstruacia pravidelna aj 2 roky, moze prist kludne aj po 2 mesiacoch. Nic neobvykle. Ale mat aky taky prehlad je fajn. Plus si zaobstaraj intimky, pre vytok pripadny, alebo obdobie po menstruacii alebo pred. Kramy ta nikdy uplne nezastihnu nepripravenu iba keby si uz pretiekla ale to sa nestava velmi cato skor pojdes na wcko a bude hnedo cerveny papier a mas este nejaky cas dokym sa spusti. Radsej ked hocikde ides maj so sebou vlozky, nutne to nie je iba ked mas po kramoch tak vies, ze v tomto case nepridu naisto. Mozes si zaobstarat kalendarik kde si zaznacujes svoje dni alebo si iba nejakym kruzkom, kvapkou, mesiacikom zaznac v kalendari. Vzdy to pocitaj od zaciatku menstruacie.
;-) pekny vecer.

Rebeca13

Ja niesom žiaden úchyl
Dakujem velmi peken už som si kúpila ten ríbezlový džús a bolesti už sa zmiernili ale ešte stále strašne krvácam
Kolko to bude ešte trvať?
Ked mi skončí krvácanie ešte neičo bude alebo už nič?
Kedy mi príde dalšia?

pomocnica

Iva27-AK MÁŠ PRAVDU OKEY. Počúvaj nemusíš to tu čítať ani tu chodiť, ale čo AK je to vážne dievča. Keď nie, aspoň si týpek pohoní. :/ :P :D Neviem čo by som mala čakať, že na tému menštruácia, kde sú rovnaké príznaky, rovnaký nedostatok informácií z rovnakej oblasti, rovnaký vek približný dievčat a rovnaké otázky, pretože neviem čo iné by sa mohli pýtať...štýl písania má veľa dievčat v tomto veku rovnaký a tu sa v tých pár slovách štýl písania kde sa kladú rovnaké otázky veľmi odhadnúť nedá, tak ak je to tak ako hovoríš, dobre, je to možnosť, akceptujem. Ale ak nie, tak dievčaťu rada pomôžem a keď nie tak iným a keď nie, tak si píšem s nejakým úchylom, tých je ako maku aj v reálnom živote, tak to už býva Ivka.

No na krvácanie ževraj citrón, ale neviem, čo má ísť von, nech ide. Bolesti sa tiež extra nedajú zmierniť.
No to je také. Taštička do školy, čierne nohavičky, vreckovky aj vlhké vždy po ruke, prípadne keď máš silnú, uterák pod seba v noci, keď sa budeš umývať čistou vodou a neutieraj sa vo vnútri, lebo budú špinavé uteráky...Nehýb sa nejako extrémne namáhavo, aspoň nie od začiatku, možno ak dôveruješ nejakej spolužiačke, tak jej to povedz aby aspoň jedna vedela. Môžeš si dať ríbezľový džús na doplnenie červených krviniek, teplý obklad, ľahnúť si na brucho...Dodržiavať hygienu, nosiť aj čierne nohavice, pravidelne si meniť vložky, atď...;-)
Ak ste to VY PÁN ÚCHYL, PRÍJEMNÝ HAND JOB. :*

Rebeca13

Ja niesom úchyl
A ešte vždy mám strašné bolesti a strašne vela krvy mi ide preč
Zajtra som si od ocka vybavila že nemusím ísť do školy
A čo pomôže zmierniť bolesť prsia a aby som menej krvácala
A dnes som už minula 9vložiek
A ak by si mohla nieaké dobré rady mi napísať čo a ako
čo by mi určite pomohlo a bude mi treba
Prosím a dakujem za pomoc čo mi píšem pomocnica Cením si to
Rebeca

pomocnica

Iva-mozno, ale mozno nie a tuto dievca nie je informovana, lebo prednasky o menstruacii nie su na kazdej skole a preto ked dievca dostane kramy a nevie co sa deje je dobre jej pomoct a AK JE TO TEN PRIPAD, tak risknem to, ze si tu vypisujem s nejakym uchylom. Pripadne pomozem nejakym slecnam ktore to budu citat. ;-)

Rebeca-no ano je to ok tolko krvi.
Bolesti su tiez caste.
Dobre.
V obchode a nemusis vyper v studenej vode a ked nie na bezne nosenie tak ich mozes nosit pocas svojich dni. Ked iba trochu to vobec nevadi.
No bolesti a take veci su caste, umyvaj sa cistou vodou nie samponom a castejsie ako zvycajne. Treba to vydrzat. :-)
PS:ak si pisem s nejakym uchylom tak prajem pekny den zlaticko.