KAVA,CAJ?

dorkaa

Ja tiež pijem iba popradskú kávu, ráno s raňajkami, ale vo veľmi malej šálke. Nemyslím, že by mi jedna malá šálka kvalitnej kávy škodila. Je to u mňa rituál, ale kávu mám rada. Myslím, že keď sa to s ňou nepreháňa tak môže mať aj pozitívne účinky, obsahuje antioxidanty a povzbudzuje pečeň. Doktori uvádzajú, že neškodné sú až 3 šálky za deň. Ale to nemusím, a tá jedna mi stačí.

kosa

mozes pit kavu, ale nie z automatu.
zrnkovu kavu, precedenu cez filter (nemecku), ale nie praskovu, ta obsahuje skodlive latky.
raz na den po obede .

kosa

luisa,
obilne kavy ludia pouzivali bezne do 70 rokoch ked prazenej kavy nebolo v takom mnostve.
Pameta si ze to robili v zavodoch v Seredi. Navarili doma povecme 5 litrov, a kazdy v lete, ked bolo horuco si dal pohar dva dobre vychladenej obilnej kavy, alebo sa to podavalo rano k ranajkam ( trosku mlieka sa nalialo do toho samo ze priamo od MALINY ci KRASULE, to mlieko), a uz sa veselo mlatilo ci vajcia varene ci prazenica, hocico.
takze nevidim dovod preco nepit obilnu kavu. Ma pravdepodobne omnoho menej vedlajsich ucinkoch v porovnani s kavov prazenov.

RNG

Neciem, kto predava take nieco na Slovensku, vacsina potravinarskych obchodov za mojich cias dostavala cerstvo prazenu kavu(Zdroj mal praziaren v Bratislave blizko krizovatky Mileticova a Zahradnicka.)
Instantne su vyrobene luhovanim prazenych, cize su este horsie, nez cerstvo priprvene z prazenych.
Mozna niekto dovezie nejaku, mozno aj ja sa do toho pustim, ved je to sucast potravinovych doplnkov.

silviia

RNG
prosim, a kde sa da zohnat neprazena kava? tiez uz som nad tym rozmyslala, no neprazenu kavu som nikde nevidela. neviem preco vsetko prazia, aj kakaove boby...
a instantna kava ci neska ci instantne kase pre deti su ako vyrobene? je to zlé? prosim odpovedz mi. diky