rgn... môže to nahradiť.. jod? a ostatným kto je chorý na šž

RNG

poznamka, aj jod z kelpu, morskej rastliny, je lacnejsi nez jodis. A tam je naozaj prirodzene organicky viazany aj s ostatnymi mineralmi.

RNG

jodis koncentrat obsahuje 15 az 20 mg jodu(poriadne nepresne!!!) na liter.
Ak sa drzis odporuceni, ze potrebujej len 150 mcg jodu denne, tak to je tak ako hovori mia.
Ale ked sa drzis dat z novsich vyskumov, ze potrebujes 1 az 6 mg jodu denne, tak sa toho jodisu nedoplatis.
..........
Transdermalne dorucenie jodu z jodovej tinktury je dobre, lacne a velmi efektivne.
Jedenie morskych rias je drahsie, ale zase dodava hromady inych zivin, vcitane stopovych prvkov, antioxidantov a chelatorov(odmorovacov)

mia

S tým jodom opatrne ak sú problémy so SZ. Najlepší je prírodný jod v jodis koncentráte, bez vedlajších účinkov a vyjde ta na 3 mesiace za asi 350 Sk.

RNG

takze na jeden mg by si musela vypit 10 litrov.
A v jednej kvapke jodovej tinktury je 2,25 mg jodu-na porovnanie. Ja som castejsie odporucal raz do tyzdna 10 kvapiek jodovej tinktury na spodok brucha-rozotriet na flak asi ako dlan.
Za den-dva sa to cez kozu postupne absorbuje do tela.
Inac aj tie minitabletky kelpu, co predavam aj ja maju 150 mikrogramov jodu, tj tolko ako 1,5 L tej vody a v mojich obchodoch stoja pod 30 halierov za kus. Ta voda na jod je teda prilis draha

RNG

detto.
Obsahy jodu vo vodach su minimalne.
Podla mojich zdrojov informacii z vyskumu z 80tych rokov dospeli vyskumnici k davkam od 1 do 6 mg denne, co samozrejme zatial nezmenilo stare (z 1948) tabulky odporucanych dennych davok kde odporucena davka je len 0,15 mg tj 150 mcg.
Japonci ale maju PRIEMERNY prijem jodu 12.5 mg denne z morskych rastlin.

panika

povedala by som, ze to nestaci. Iodica ma zrejme vyssi obsah jodu, ktory pokryje potrebu u zdraveho cloveka, nie u choreho so strumou. ked som bola tehotna, mala som problemy so SZ a tiez som uzivala jod. Nebol to problem -normalne som pila roztok