Trombophlebitis-infekcia žíl na ruke

Príspevok v téme: Trombophlebitis-infekcia žíl na ruke
leika

Presne pred mesiacom mojej mame pri zavedení kanyly pri infúzii spôsobili na ľavej ruke infekciu, v dôsledku čoho má doteraz problémy. Našťastie teploty už pominuli, ale nemôže s ňou doteraz hýbať. Brala tri týždne atb cifin a všelijaké mastičky-heparoid, kostihoj, repíkové obklady a stále bolí. Poraďte, čo s tým, prosím. Začiatkom februára má ísť na operáciu chrbtice a dovtedy musí byť fit. Už to mohla mať za sebou, ale práve kvôli tejto komplikácii sa to presunulo o dva mesiace. Ďakujem.

leika

Ešte som zabudla napísať, že v infúzách dostávala lieky proti bolesti chrbtice a nie antibiotiká. A jasne, že keď ju to začalo štípať, tak povedala sestre. Lenže, kým im to došlo, že čo je vo veci, tak prešiel nejaký čas. Aj lekár na rehabilitačnom sa čudoval, že či nevidia, čo sa s ňou deje.

leika

Kanylu mala najprv zavedenú v ľavej ruke a nič jej nerobila, po 5 dňoch jej ju dali do pravej a keď ju po 2 dňoch začala štípať ruka, tk jej ju pichli zase do ľavej a hneď na druhý deň jej začala stúpať teplota, napuchla jej ruka a omodrela. Asi po troch dňoch jej nasadili atb ciphin v tabletkách a keď už mala dva týždne stále teploty, tak jej dali atb / zase ciphin/ do infúzie. Ale to už jej pichali infúzie kažký deň, nie cez kanylu. Okrem toho jej dávali aj myolastan.

ethel

flebitídu môžu spôsobiť aj atb,napríklad klacid,ten je v žile velmi agresívny.Každý pacient,ktorý má zavedenú kanylu by mal hneď oznámiť sestre,alebo lekárovi ak ho štípe,bolí,svrbí,....
Takže z môjho pohladu je to nielen chyba personálu ale aj pacienta.
...skúste ešte obklady benzin alkohol,prípadne navštíviť priamo kožného lekára!(ciphin sa na zápal žíl neužíva)