Priestupkove konanie-co mam cakat :(..?

Príspevok v téme: Priestupkove konanie-co mam cakat :(..?
diddi

Tento tyzden idem na priestupkove konanie a chcela by som vediet na co sa mam pripravit :(.?Ide o tom ze v praci ma okradol neplnolety mladistvy fracek, ktoreho som prichytila pri cine, ale bohuzial penazenku mi nevratil a zdrhol..Nahlasila som to na policii, najskor par mesiacov nic a zrazu mi prislo predvolanie na priestupkove konanie na urad.Ked som volala k policajtom, povedali mi ze fracek sa priznal a aj podpisal zapisnicu. Co mam teda ocakavat od to priestupkoveho konania?Bude tam aj on?A co sa tam vlastne bude diat, ked on sa uz na policii priznal?Prosim napiste svoje postrehy..

tibike

No šak ste vo "výhode", nebudete a sankcionovaná prejednávaná vy...

Úrad sa opýta na váš opis skutkového stavu, podľa vášho úvodu sa výpovede aj skonfrontujú (porovnajú výpoveď/priznanie), prípadne sa zistí postoj účastníkov konania (tým ste) k činu. Úrad vyhotoví zápisnicu, ktorú by ste mali v závere pozorne prečítať (máte možnosť doplniť), a v prípade súhlasu podpísať (odmietntie podpisu musí úrad zaznamenať aj s dôvodmi odporu).
Úrad potom v rozhodnutí uvedie, čo má za nepochybne zistené, vyriekne vec prestupku (čo ním bolo) a rozhodne o sankcii vinníkovi (páchateľovi) za jeho spáchanie (pokuta v peniazoch, príp. pokarhanie).