Som chudokrvna a chyba mi zeliezko, tabletky nepomahaju, co robit?

jana666

Minule som tu čítala, že povariť v mlieku žihľavu, scediť a piť. Skúšala som to a dala som tam aj trochu medu a asi mi to pomohlo, pretože sa výsledky zlepšili.

Barbus 65

Manzelka brala tabletky Tardyferon,ktory jej nerobil temer ziadne problemy.Ale z naturalnych prostrietkov je dobre napriklad davat melasu do ovsenych vlociek, pouzivat vela maku, napriklad v jogurtoch,jest kokos,aspon 3-4 krat do tyzdna pit stavu:cvikla-mrkva-petrzlen-cervena kapusta. Pecienku velmi neodporucam,udajne obsahuje tazke kovy.Tiez je dobry tekvicovy panensky olej+ lupane tekvicove semiacka.Pozor,tabletkove zelezo vseobecne podporuje v tele zapaly.

coltacka

mne raz poradila doktorka Iron a vysledky som mala velmi dobre, vratilo sa mi železo. ale po čase som aj zmenila stravu, prešla som na biele mäso a zeleninu odtedy nemam žiadny problém

sharon stone

Trstinová melasa.Skus ju pozhánat v nejkaom bio obchode,odporúčam z vlastnej skusenosti,moj syn bol chudokrvný a na radu jednej známej som ju pozhánala a ked sme isli na test o pol roka,bolo uz vsetko v poriadku!držím palce.

Ivka 1

Vsetky tie vitaminy a mineralne latky mas vo vcelom peli, ktory posobi na spravnu krvotvorbu a nie su tazkosti so zapekanim. Rovnako aj ta zmes ,ktoru spomina Valika je velmi dobra na spravne vstrebavanie zivin z potravy,lebo okrem toho,ze obsahuje vsetky potrebne vitaminy, obsahuje aj traviace enzymy.

RNG

Na tvorbu cervenych krviniet treba okrem zeleza aj vitaminy B-6, B-12 kyselinu listovu, vitamin C a rozne aminokyseliny. Zialbohu lekari to nepoznaju po vacsine a predpisuju doplnky zeleza, ktore maju zelezo vo forme roznofarebnej hrdze(zlty, cierny a cerveny oxid) co su prakticky nevstrebatelne formy, zatazujuce zaludok.
Odporucam prostriedok, ktory ma lepsiu formu zeleza(glycinat) a potrebne vitaminy, pod menom Easy Iron a dostanes ho napr z maloobchodnej siete puritan.com
Vyrobca je megafirma NBTY, ktora ma vyse 15 roznych maloobchodnych znaciek, pod ktorymi svoje produkty distribuuje

Ludia, co maju problemy s malokrvnostou maju obvykle zle travenie a absorbciu zivin.
Na napravenie travenia pomahaju kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika

Valika64

Prírodný produkt v zložení mladých zelených jačmenných výhonkov, pšeničnej trávy a klíčkov z lucerny dajú tvoju krvotvorbu do poriadku.

Peto T

Popri strave bohatej na železo treba ešte vitamín C (odporúčam aspoň 500mg denne) a vitamín B9 (kyselinu listovú). Obidvoje sú nevyhnutné k spracovaniu železa. Viac piť.