odmietli ma vyšetriť, lebo som vo všeobecnej poisťovni.....

demetermaco1

pacientka: ja mám tiež takú skusenosť ale ešte s predchadzajúceho obdobia kde boli viac poisťovne a tiež som tak dopadol že kôli poisťivni mi nechceli vydať lieky ktoré sú životu dôležité na srdce a na astmu,ale v tom momente ma napadla jedna myšlienka že som povedal, že som si ochotný zaplatiť plnú cenu ale s tou podmienkou že mi dajú na papieri že lieky som zaplatil celé a to kôli POISťIVNI.tak lekárnižka hned zmenila prístup a lieky mi vydala normálne a aj pri lekárovi som to použil a tiež to zabralo ,ved ked si platím odvody mňa ich limity nezaujímajú ak som chorí a od vtedy som vo všeobecnej a je to bez problémou a keď majú vyčerpaný limit tak nech informujú kde sú podobné pracoviská kde sa robí to ktoré vyšetrenie ned je slobodná voľba lekára.len sa netreba báť otvoriť usta aj niekedy zvýšíť hlas ináč budú s nami zametať takj ako oni chcú ved aj oni sú predsa len lúdia!!!!!!!!!!

muc

neva taky cas treba oslovit viac ultrazvukovych pracovisk. moze sa stat, ze este nadabis na take, ktore este svoj urceny limit neprecerpal. je slobodny vyber pracoviska, kde sa das vysetrit.takze treba hladat

muc

nie len do unionky, ale vseobecne zmenu poistovne mozes vykonat uz len do konca tohto mesiaca. tak to je kazdy rok.
platnost novej poist. je potom vzdy od noveho roka- teda teraz od 1.1.2010. takze do konca tohoto roka si budes musiet vystacit so svojou sucasnou poistovnou.

neva

Práve som absolvovala sono vyšetrenie aj ja. Na dverách ordinácie bol vyvesený oznam, že limit pacientov všeobecnej zdrav.poisťovne bol vyčerpaný 17.9.2009 a spoločnej zdrav.poisťovne 24.9.2009. Lekár bral pacientov z týchto poisťovní len za priamu úhradu.

pacientka151

a do Unionky sa dá prejsť len do konca mesiaca? prepáč, že sa pýtam, bola som teraz mimo SR, tak nie som v obraze.

muc

nie kazda poistovna limituje!!! popisujem tu situaciu s tvojou sucasnou poist. uz som pisala nizsie, ze mne sa to este nikdy nestalo

pacientka151

aha, takže sa mi to môže stať aj v inej poisťovni, že ma nezoberú na nejaké vyšetrenie, lebo už budú mať vyčerpaný limit?

muc

lekari neuprednostnuju pacientov dla poistovne, koniec koncov im je jedno od ktorej dostanu replateny vykon, ale to poistovna limituje vykony, ktore mozu vykonavat. napr. urcia kolkym pac. mozu urobit za 1 mesiac ultrazvuk. vysetrenie. ak urobia viac, poistovna im tie vysetrenia uz nepreplati. no a to ani tebe by sa nepacilo, keby si pracovala zadarmo, bez zaplatenia za svoj vykon.
ide o spinavu hru poistovni. aj ked im platime, tak (poniektore) takymto sposobom nase peniaze skrti pri preplacani vysetreni

pacientka151

ja som napísala do všeobecnej, čo sa stalo a kde sa mi to stalo, našťastie sa mi podarilo objednať na sono inde, kde s tým, že som vo všeobecnej, nemali žiadny problém. Ešte že tu v Banskej Bystrici je viacej sono pracovísk. Ak je všeobecná naozaj tak na figu, tak sa prehodím, len musím ešte preveriť, či Union alebo Apollo alebo niečo iné.