Prvy raz lietadlom

lost

"Dúfam že vyfasujem sedadlo pri okienku."

ak nie, tak sa spytaj hoci aj neznameho cloveka, ci si to nechce vymenit..

clovek co uz tam raz sedel a je slusny, myslim ze si to kludne vymeni ;)

ninushs

Ja mám 12 rokov a presne dnes prvý krát letím. Mám totálne zmiešané pocity, bojím sa letu ale teším sa na Londýn. Letím z.Bratislavy takže to bude o niečo ľahšie. Dúfam že vyfasujem sedadlo pri okienku.

za8icka

Kocky dakujem Vam za rdy:) no nejako to dopadne hadam:) ono teraz sa skor tesim ale viem ze chvilku predtym dojdu na mna trosku stresy:) Inak to s tymi nohavicami som nejak nepochopila

0vecka

nevim mne bolo hned jasne ze co xce ono je dolezite si najst na tych obrazovkach cislo terminalu ku ktoremu musis ist a potom uz len podla sipiek nieje to nic zlozite ale verim ze ak ides prvykrat najme sama tak to su troxu stresy ..

dobra vila

za8bicka, tak potom si sa zle vyjadrila. Lebo z toho "co mozem ocakavat", som aj ja pochopila to, co ostatni a tiez by som si prispela prispevkom takeho typu :-P.
O kolko mas prist skor? Na letenke by si mala mat check-in, tak chod tak, aby si to stihla - zalezi od spolocnosti, letiska, ako a kolko to trva. Ved ked odlietas z Polska do Ciech, tak tam ziadne vacsie kontroly nebudu a samozrejme letis nizkonakladovkou. A na tom check-in vybavuju relativne rychlo, dlhsie trvaju interkontinentalne lety, tam su navaly, tak isto aj kontroly su drsnejsie, trva to dost dlho, z topanok ma vyzliekli, motkali hore-dole, ze to je uz o nervy, co vsetko chceli. Pomaly aj vzorku mocu budem musiet dat (aspon amikom, he)
Takze toto by si mala mat v pohode.

Co sa letu tyka, tiez si myslim, ze to trosku zvelicujete :). Ja neznesiem ziadne hojdacky, pre vlastne dobro na ziadne nesadam, aby som si zaludok nehladala niekde o dve ulice dalej :D, no na lete mi pride najlepsie to vzlietanie, je to suprove, nekymasa to. A ten start, kde sa lietadlo rozbieha prave do toho odletu, bombaaa :D.
Pristavanie nemam rada, zalahne mi v uplne v usiach, ze vazne nic nepocujem, akoby som bola pod vodou a vsetok hlas prichadzal z dialky, blebleble :-/, dokonca ma aj pichat v usiach zvykne.
Lety su relativne okey, pokial lietam s nejakou lepsou spolocnostou (nie nizkonakladovkou). Pri poslednom lete nizkonakladovkou sme sa skoro zrutili, bolo to strasne, normalne ako ked v telke vidite tie zabery ze pada lietadlo a pada do strany a podobne. Pilot lietal viac ako 20 rokov a na konci vravel, ze to bol najvacsi extrem, aky zazil. Krasa...uz som sa videla v tom programe o pade lietadiel na National Geography.
Ono sa to moze stat akejkolvek spolocnosti, ale dakujem, viac tymi malymi plechovymi konzervami low-cost-tiek uz nelietam, z coho 70% su falosne suciastky z cierneho trhu. Keby ste to zazili, verte mi, tiez by ste to tak brali :-/.

za8icka

no vlastne Ovecka ma pravdu, to aky budem mat pocit pri lete nejako zatial ani nerisiem, nejako uz bude....skor ma zaujima ako sa tam dostanem, o kolko mam prist skor kvoli kontrole a tak

Deee

milli to vystihla celkom presne, nerozumiem preco z toho ludia robia taku dramu, cesta lietadlom je celkom prijemna a pri ceste autom na nasich cestach si niekedy ovela blizsie smrti :-)

0vecka

ona asi xce vediet ako sa do toho lietadla dostane a co musi absolvovat...inaq sa mi zda ze s tym dost prehanate co sa toho vzlietnutia tyka :)