Po operacii stitnej zlazy nemam stale hlas

Príspevok v téme: Po operacii stitnej zlazy nemam stale hlas
dominique12

Dobry den,

som 5. tyzden po opracii stitnej zlazy, vyoperovali mi lavu cast zlazy, operacia dopadla dobre, no stale nemam hlas. Chcem sa spytat, co sa s tym da robit, lebo zo skusenosti od inych sa vracia hlas tak po troch tyzdnoch.
Hlas mam len rano po zobudeni, ked dlhsie rozpravam cca 20 min, mam ho ako keby zachripnuty, tenky a po hodine ho stratim uplne. Takisto kaslem a uz zacinam mat obavy, ci je tento stav normalny, alebo ci nieco pokazili pri operacii. Prosim aj odbornikov, poradte.

Dakujem

dominique

Sofinečka

Mám uzlíky na obidvoch stranách štítnej žľazy a musím ísť čo najskôr na operáciu. Ťažko sa mi už aj dýcha a cítim hrozný tlak v oblasti štítnej žľazy. Poraďte mi prosím doktora-odborníka. Bojím sa poškodenia hlasiviek, pretože som učiteľka. Neviem sa rozhodnúť či ísť do Ružomberka, B. Bystrice alebo Bratislavy. Za každú radu vopred ďakujem.

Ewa

Mala som zníženú funkciu ŠŽ, zároveň uzlovitú ŠŽ,liečila som sa 14 rokov, brala som euthyrox 25 a potom 50.Stále som bola unavená, priberala som, mala som depresie. Dala som sa prehovoriť na operáciu. Výsledky z histológie potvrdili,že sa jednalo o autoimúnne ochorenie ŠŽ, tzv. Hashimotovu chorobu,v pravom laloku som mala 1 folikulárny adenóm, t.j. nezhubný nádor. Našťastie! Návratný nerv pri operácii nebol poškodený, príštitné telieska boli zachované. Teraz som 3,5 mesiaca po operácii štítnej žľazy(vyoperovali mi ju celú)a necítim sa najlepšie.V hrudi pociťujem akýsi tlak a bolesť,zle sa mi dýcha, stále mám problém s hlasom, som zachrípnutá, nevládzem dlhšie rozprávať. Beriem euthyrox 88. Brala som aj rôzne lieky a vitamíny, ako B-komplex,Wobenzyn, Aescin,Panthenol. Teraz chodím k foniatričke, chodím na inhalácie a cvičím hlasivky. Zároveň mi alergologička oznámila, že mám začínajúcu astmu.Takže k tomu ešte beriem Montelukast. Podotýkam, že doteraz som astmu nemala, som síce sledovaná asi 10 rokov na alergológii z dôvodu peľovej alergie, ale po 4 rokoch desenbilizácie, či ako sa to volá, mám to pod kontrolou a posledné roky som mala len mierne prejavy alergie.
Takže neviem, či som urobila dobre, že som na tú operáciu išla. Manžel aj lekári ma ubezpečujú, že som urobila dobre, že som dala ŠŽ vyoperovať, lebo to množstvo uzlov, čo som v ŠŽ mala, sa mohli zvrhnúť na karcinóm.

KVLdievča

Ahojte, ja mam nadfunkciu už viac ako rok, zacala som 2 pirulami a po roku už mám 6 pirul , aj keď ich pravidelne beriem, chcela by som ísť do BB na tu laparoskopické odstránenie, ale dosť sa bojím, či sa im to podarí a tiež či budem pri operáci uspatá, poradíte mi, či ste boli aj vy uspatý? A tiež či mi to budú operovať aj keď ju nemám ukľudnenú a pri tom mi srdce bije ako opreteky...Ďakujem za info :)

APO

moze byt ze ked mam problemy so stitnou zlazou preto mam na tvari vyrasky a ked ju odstranim budem mat este tie vyrasky prosim pomozte mi.. alebo co pomaha na vyrasky lebo uz som stoho zufaly :(

andy64

TTT,môžem len potvrdiť Tvoje slová.Aj mňa operovali v Dolnom Kubíne,bolo to v roku 2004.Po operácii som nemala žiadne problémy a ako píšeš,veľmi som bola spokojná aj s prístupom personálu.Keď som bola na liečení v Ostrave,tak tamojší primár vtedy povedal,že tak perfektne odvedenú operáciu už dávno nevidel.Za ten týždeň čo som tam ležala sa vystriedalo veľa žien z celého Slovenska a keď som pozrela do knihy sťažností tak som väčšinou čítala samé chvály,či sa už týkali odbornosti lekárov,prístupu personálu a pod.

TTT

Ahojte,vsetci.vcera som prisla z nemocnice v Dolnom Kubine, kde mi v utorok odoperovali celu stitnu zlazu.bola som nesmierne vystrasena, ale iba "vdaka" tymto hrozostrasnym prispevkom,ktore sa tu popisali.uz nikdy si nebudem podobne prispevky citat.napriek tomu, ze ten stav po operacii nebol prijemny (bolesti,vykasliavanie hlienov, atd), nebolo to nic hrozostrasne, ako sa tu pise.zavisi to, samozrejme, aj od toho, ci vas operuje erudovany profesional, alebo šuflikant.mna operoval pan doktor Koutný - nesktutočný profesionál.hned, ako som sa zobudila z narkozy, som vedela pekne a čisto hovoriť.za ten tyzden, co som tam lezala,operovali stitnu zlazu kazdy den a nikto nemal problem s hlasom.je to o tom, ci pri operacii poskodia hlasivky alebo nie.preto si treba premysliet, kde sa necha clovek operovat.lebo takuto operaciu nezvladne akýkoľvek chirurg.je to narocna operacia, kde je potrebné dbať na milimetre oddelujúce stitnu zlazu od hlasiviek.napriek tomu, ze som sa veľmi bála (teraz uz viem, ze zbytocne), bola som nesmierne spokojna - s celkovym priebehom hospitalizacie a to uz nehovorim o profesionálnom kolektive na chirurgii v DK. ešte raz im patrí veľké DAKUJEM !!!

veronička

Ja som po operácii štítnej zľazy vyoperovali mi ju celu v B.B. a nemala som po operácii vôbec hlas uz je tomu dva týždne a ja na mojom hlase nepocujem rozdiel vobec sa nejak ani nelepší. Vedľa mňa ležala žena tiež po uplnej a tej sa hlas vobec nezmenil ta tam spievala ! Bude sa lepšiť ten moj hlas aspon trošku ?....