Masáže

Masáž je starobylá forma terapie, ktorá je založená na hmate ako jednom zo základných zmyslov. Masáž môže mať rôzne podoby, ktoré závisia od zdravotných problémov.

Charakteristika:

Masáže predstavujú jednu z najstarších liečebných metód, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie pacienta. Liečba dotykom odstraňuje stres, omladzuje a dodáva blahodárny pocit zdravia. Účinok na telesnú stránku sa prejavuje na pokožke urýchleným odstraňovaním povrchových, podstatným zvýšením výživy kožných buniek a zlepšovaním ich činnosti. Pravidelnými masážami dochádza k odstráneniu únavy a k prekrveniu pokožky. Masáž odstraňuje svalové kŕče, nervové napätie, bolesti chrbta, šije, hlavy, stimuluje krvný a lymfatický obeh, odplavuje toxické látky, uvoľňuje svaly, kĺby i šľachy.

Princíp:

Masáž je starobylá forma terapie, ktorá je založená na hmate ako jednom zo základných zmyslov. Masáž môže mať rôzne podoby, ktoré závisia od zdravotných problémov. Masér alebo rehabilitačný pracovník sa sústredí buď na jednu časť tela, alebo masíruje celé telo. Masáž je najúčinnejšia v uvoľnenej a pokojnej atmosfére. Aby bolo telo naozaj v teple, prikrývajú sa tie časti, ktoré práve nie sú masírované. Aj pri rôznych typoch masáže platí jedno pravidlo: ak je masáž dlhšia, býva jemnejšia, ak je kratšia, je tvrdšia a ide viac do hĺbky.

Indikácie:

Masáže sú vhodné pri rekonvelascencii po telesnom vyčerpaní a po ťažkých chorobách, po obrne horných a dolných končatín (nemasíruje sa bezprostredne po vzniku obrny, ale s časovým odstupom na doporučenie lekára). Masáž pomáha aj pri niektorých druhoch neuróz, pri stavoch po úrazoch, operáciách či popáleninách. Pri úrazoch kĺbov býva zvyčajne obmedzený pohyb a masáž vedie k lepšiemu prekrveniu, zníženiu bolesti a neskôr sa pohyb vráti do pôvodného stavu. Je vhodná pri chybnom držaní tela, napríklad pri skoliózach či kyfóze, odporúča sa pri chronických degeneratívnych ochoreniach kĺbov či šliach.

Kontraindikácie:

Masáže nie sú čiastočne vhodné pre tehotné ženy, pri menštruácii, v šestonedelí, pri niektorých duševných chorobách (schizofrénia), tesne po jedle (hlavne v okolí brušnej dutiny), pri starých ľuďoch, ktorí trpia odvápnením kostí a pri srdečnej dekompenzácii. Masáž sa úplne zakazuje pri horúčke, pri zhubných nádoroch, pri kožných hnisavých ochoreniach, kŕčových žilách a trombóze, kožných infekčných chorobách, tuberkulóze, alebo pri zápale ľadvín. Nie je vhodná ani pri akútnych zápaloch, napríklad brušnej dutiny, žlčníku, kĺbov a podobne.

Verjen

regularly massage to relax after tiring working days, you can sign up for a course or learn basic massage by yourself, I choose to join the colortunnel.io to relax in the evening

kozy

What I am all driven about is that it is not reported to be diagnosed very commonly despite the fact that it is fairly anxiety disorder in which patient fall victim of strange fear of vomiting and it is frequently reported particularly in women than men as suggested by NVQ course assignment.