Prichystajte svoju pokožku na zimu

Zima na našej pleti vždy nechá viditeľné následky jej pôsobenia. Máte suché ruky a pery, tvár vyštípanú od mrazu? Na všetko existujú účinné zbrane.

Žena v zime Zdroj foto: Shutterstock.com

Suché ruky

Suchú pokožku na rukách môžete odstrániť pomocou kúpeľa v slanom roztoku. Následne aplikujte na ešte vlhkú pokožku rúk mastný výživný krém, ktorý necháte pôsobiť v zábale cca 1 hodinu (nakrémované ruky vložte do mikroténových vrecúšok a zabaľte do froté osušky).


Prečítajte si aj:

Čo robiť, ak máte pravidelne suché ruky?

Suché pery

Nie je nič horšie ako pobozkať polovičku drapľavým dotykom pier. Zbavte sa suchých pier. Veľmi jednoduchým a účinným prostriedkom je zubná kefka.

Ako na to?

Umyte si zuby, kefku dobre vypláchnite, aby na nej neostala pasta. Jemným tlakom a krúživými ťahmi si premasírujte kefkou hornú a spodnú peru. Pozor si dávajte pri výbere kefky. Nielen na pokožku pier, ale aj na zuby je najvhodnejšia mäkká kefka s čo najhustejšími štetinkami.

Po vydrhnutí si oblasť opláchnite vlažnou vodou. Odstránite tak zošúchanú odumretú suchú kožu. Následne si pery natrite kvalitným medom. Pokúste sa ho nezlízať a nechajte ho pôsobiť aspoň 10 minút.

Pozor na kefku! Po každom použití ju vydezinfikujte. Pery budete mať vláčne, hydratované a dokonale vyživené.

Pery Zdroj foto: Shutterstock.com

Tvár vyštípaná od mrazu

Určite dobre poznáte pocit napnutej, citlivej pleti pri prechodoch z tepla do zimy a opačne. Veľmi účinným riešením je dostupná lahôdka, ktorú nájdete v každej kuchyni. Jogurt. Táto jednoduchá, ale pri tom veľmi účinná pochúťka dokáže utíšiť podráždenú pokožku.

Ako na to?

Dôkladne sa odlíčte a vyčistite pleť bežným spôsobom. Naneste na vyčistenú, suchú pokožku kvalitný biely jogurt. Nechajte ho pôsobiť 10-15 minút. Následne zmyte jogurtovú masku vlažnou vodou.

Jemne si pleť presušte jemnou osuškou (nešúchajte si tvár). Pleť bude rozžiarená bez známok začervenania. Jogurt dodá pokožke enzýmy a probiotické baktérie pre jej správnu funkciu a rovnováhu.

Pomarančová koža

Nepekné hrbolčeky sú počas zimy skryté pod hrúbkou oblečenia. No aj v zime chodíme plávať a navyše, nepotrvá dlho a zase budeme nosiť krátke sukničky a kraťasky, ktoré odhalia aj to, čo sme poctivo zakrývali a nevšímali si. Zabojujte účinnou metódou na celulitídu povzbudzujúcou kávou.

Ako na to?

Osprchujte sa a zmyte nečistoty z tela. Zalejte asi s 0,5dcl vriacej vody 1PL kvalitnej mletej zrnkovej kávy (nechajte lúhovať cca 2-5 minút) - zmes musí byť vlažná nie horúca. S kávou aj zrnkami si premasírujte problematické miesta krúživými ťahmi zdola smerom hore niekoľkokrát. Následne si môžete nechať zmes ešte na pokožke pôsobiť aspoň 5 minút, zvýšite účinok a absorbciu účinných látok do kože a krvného riečišťa.

Po dobe pôsobenia si telo osprchujte najskôr teplejšou vodou, potom chladnejšou. Studená voda stiahne póry a spevní pokožku.

Kávovú zmes si aplikujte na problematické partie každé ráno po dobu 2-3 týždňov. Účinok je zaručený a viditeľný. Problematické partie budú hladšie, pevnejšie a pružnejšie.

Pokožka Zdroj foto: Shutterstock.com


Prečítajte si aj:

Toto sú príčiny suchých rúk!

Vanda459

No ja neviem s tým jogurtom som to už veľa krát skúšala, ale až tak sa mi to neosvedčilo. Ale naučila som sa napríklad aj v zime používať denný krém s OF a k nemu mám aj krém s bieliacim účinkom rada nature line v jednej značne nech si nekydám na tvár všetko možné :)

lienka_1

ja som ešte jogurt na tvár ani neskúšala.....krému si dávam primerané množstvo, práve používam kozmetiku Nuance a keď to porovnám s kozmetikou predtým čo som používala z Oriflamu, tak sa mi zdá že teraz miniem menej krému....neviem či je to tým zložením resp. konzistenciou, že nepotrebujem viacej krému dávať....ale aspoň ušetrím :) ale určite skúsim ten kúpeľ na suché ruky....veď to možem hádam aj v lete nie? :)

Ivka88

Na zimu si kupujem vždy hydratačné krémy, aby bola pleť vyživená. Teraz som objavila tento s medom a rakytníkom a sadol mi skvele. Výborná textúra, príjemná voňa a hlavne je 100 % prírodný - www.bior.sk