Klik- klinik pomáha

V marci tohto roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk. Napriek jej krátkej existencii zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali.

V marci tohto roku sme pre vás spustili unikátny projekt 1. internetovej kliniky www.klik-klinik.sk. Napriek jej krátkej existencii zaznamenávame množstvo pozitívnych ohlasov od ľudí, ktorí túto službu už vyskúšali. Najzaujímavejšie z nich sme sa rozhodli postupne uverejňovať, aby ste mali aj vy možnosť zistiť, kedy a v akých prípadoch vám môže www.klik-klinik.sk pomôcť. Vzhľadom na rešpektovanie súkromia klientov, ich mená nebudú zverejnené.

_Dobrý deň prajem, pracujem ako počítačový analytik a mám dosť stresujúce zamestnanie. V tom najnevhodnejšom čase, keď mám toho naozaj veľa, alebo keď potrebujem riešiť niečo urgentné, sa mi z ničoho nič objavuje dusivý kašeľ. K tomu musím veľmi veľa piť, pretože mám pocit veľkého smädu. Je mi to veľmi nepríjemné, potím sa a neviem to ovládať. Vypozoroval som, že tieto stavy zhoršuje zaviazaná viazanka, ktorú musím pri svojej práci kvôli dress code nosiť. Myslím si, že ide o psychosomatický problém, ale pre istotu som navštívil aj svojho obvodného lekára a absolvoval som preventívnu prehliadku. Môj obvodný lekár mi nič nenašiel. K psychológovi alebo psychiatrovi nemám čas ani chuť chodiť, preto som navštívil 1. internetovú kliniku[](https://www.klik-klinik.sk)[www.klik-klinik.sk](http://www.klik-klinik.sk/)[](https://www.klik-klinik.sk)a položil som otázku online. Psychológ ma upokojil a napísal mi, že dôvodom takejto prehnanej reakcie môže byť dlhodobý stres a zaviazaná viazanka a následne stiahnutý krk môže byť spúšťačom mojej neprimeranej reakcie. Dozvedel som sa, že oblasť krku je plná rôznych tlakových bodov a dokonca vyšla aj štúdia, že ľudia nosiaci viazanky majú vyššie riziko vzniku hypertenzie. Čo som nevedel. Odporučil mi psychoterapiu pre lepšie zvládnutie stresu. Ja som bol veľmi spokojný s odpoveďou, pretože ma uistila v tom a vypočul som si, čo som potreboval vedieť.

Milan H, 28 rokov_

Ak hľadáte odborné zdravotné informácie, poradenstvo alebo pomoc pri riešení konkrétneho zdravotného problému, obráťte sa na odborníka na www.klik-klinik.sk, ktorý vám ochotne poradí.