Hokejové šialenstvo je tu! Dámy, viete, ako ho prežiť v zdraví?

Už je to tu zase! Od 1. do 17. mája nás čakajú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a opäť sa na niekoľko dní všetko zmení...
Odrazu nefungujú bežné veci, rušia sa pracovné stretnutia, biznis sa spomalí, nefunguje ani bežná organizácia v rodine. Jednoducho, na programe sú [**majstrovstvá sveta v hokeji**](http://www.sport7.sk/ms2015/?utm_source=web&utm_medium=zdravie.sk). A hoci toto podujatie prežívajú najmä muži, výrazne zasahuje aj do života nás žien.

Keď sa hrá šampionát, akoby muži odrazu vymreli. Poznáte to? Odrazu nemá kto odviezť deti do školy, pomôcť vám s nákupom, večer sa nemáte s kým porozprávať a po pár vypitých pivách môžete o sexe s vaším mužom tak akurát snívať. Áno, z vášho muža sa odrazu na pár dní stane orangutan – bude sedieť v krčme alebo pri telke a nalievať sa pivom, bude páchnuť po nejakej cibuľovej dobrote, ktorú si k pivu dal, oholiť sa niekedy nebude mať čas, no a pripravte sa tiež na to, že sa zhorší aj jeho slovník.

Výhodou je, že majstrovstvá sú tu každý rok, čiže sa dá na ne pripraviť. Lepšie povedané, vytrieskajte z nich čo najviac pre seba. Ako?

1. Trpezlivosť

Hokejovému šialenstvu sa nevyhnete. Jednoducho sa už dopredu zmierte s tým, že váš partner tu nasledujúcich 17 dní nebude. Teda fyzicky áno, no psychicky určite nie. Rozčuľovanie vám rozhodne nepomôže, buďte preto pokojná. Vráťte svojmu životu pokoj, začnite cvičiť jógu!

2. Plánovanie

Určite lepšie plánujte. Nákupy, vyzdvihnutie detí zo školy, vozenie ich na krúžky, všetko podľa rozpisu dôležitých zápasov. Iba takto sa vyhnete zbytočným nedorozumeniam. Jednoducho robte veci tak, akoby tu váš muž ani nebol. Samozrejme, po odohranom zápase na neho pokojne presuňte starostlivosť o deti a vy si urobte chvíľu pre seba.

2. Venujte sa sama sebe

Využite čas, kedy bude váš muž pohrúžený do hokeja, na niečo príjemné – napríklad na masáž, kaderníka, na wellness s kamarátkami, pedikúru alebo manikúru. Vieme, ktorá kozmetika omladzuje a ktorá nie.

3. Nakupujte za jeho

Keď je hokej, muži prestanú rátať svoje financie. Skúste to využiť a kúpiť si niečo pekné na seba. Ideálne práve počas nejakého rozhodujúceho zápasu – okrem toho, že obchodné centrá nebudú tak preplnené, váš muž pri odchode na nákup ani len nebude vnímať, že ste mu povedali kam idete a že si vlastne beriete jeho peniaze.

4. Kino alebo večera

Doprajte si s priateľkami konečne dobrý film v kine, alebo si zájdite na večeru do nejakého príjemného podniku. Ak váš manžel zvykne sledovať hokej v pube s kamarátmi, pozvite si kamarátky domov a pripravte si príjemné chvíle. Môžete im ukázať napríklad svoje nové topánky a kabelku, ktoré ste si kúpili počas minulého dôležitého zápasu.

### 5. Zažite to s ním

Určite sa zabavíte, ak jeden zápas budete sledovať spolu s vaším partnerom. Hoci možno hre nebudete vôbec rozumieť, sledovať vášho partnera bude isto zábavné. Možno sa pred televízorom bude smiešne uhýbať, nakláňať, dvíhať (to v mysli zrejme naháňa puk), ale aj kričať a hrešiť. Pozor, do hokeja mu nerozprávajte, ak mu nerozumiete. Počas rozhodujúceho zápasu nie je práve najlepší čas pýtať sa ho na pravidlá hry.Kompletné spravodajstvo, tabuľky a výsledkový servis z MS v hokeji 2015

Ak sa rozhodnete si vychutnať hokejový šampionát aj s vašou drahou polovičkou, nechajte sa inšpirovať, kde na Slovensku je to možné:

Ako sú pripravené Hlohovecké podniky na šampionát

Aj v Prešove si budú fanúšikovia vychutnávať zápasy

Bystrické podniky sú pripravené na hokejový ošiaľ


Prečítajte si tiež: Viete v akej fáze sa nachádza váš vzťah?