Tri cviky na pevné ruky

Leto sa blíži a mnohé z nás už vyťahujú šaty, tielka či topy. A určite v nich chcete mať aj pekné ruky, veď koho nadchnú ochablinky? Skúste niekoľko cvikov, ktoré vám už za pár dní spevnia ramená.
### Cvik č. 1

Ľahnite si na brucho, vystreté nohy aj ruky natiahnite. S nádychom zdvihnite nohy, ruky natiahnite pred seba a snažte sa čo najviac vydržať. Ak už cítite v rukách príliš veľké napätie, skúste ruky pokrčiť v lakťoch a pritiahnuť k telu alebo celkom upažiť k telu. Keď si odpočinú, opäť ich predpažte, vystriedajte tieto pohyby najmenej 5-krát, pričom nohy sú stále zdvihnuté. Zdatnejší môžu pridať i činky.

### Cvik č. 2

Klasické kliky sú overenou a účinnou metódou na spevnenie rúk. Zaprite sa špičkami o zem, dlane položte pred seba a pomaly sa celou váhou tela spúšťajte dole. Ak ste začiatočníčka, pokojne položte kolená na zem a skúšajte to z tejto pozície. Pozor, neprehýbajte driek, snažte sa držať telo v jednej priamke. A ak chcete, aby bol cvik čo najefektívnejší, robte ho pomaly, rýchle kliky vám príliš nepomôžu.

### Cvik č. 3

Ľahnite si na chrbát,vezmite si činky a vzápätí ruky s činkami natiahnite za chrbát, ťahom potom ruky priťahujte späť k bruchu a zase naopak, zopakujte 10-20-krát. Tip: Keď budete v pozícii, že vaše ruky budú v pravom uhle so zvyškom tela, skúste sa na chvíľku zastaviť a pár sekúnd tak vydržať.

**Inšpirujte sa videom:**

Zdroj videa: YouTube

Pozrite si tiež:

4 príznaky, že máte mľandravé svaly