Vytvarujte si zadok bohyne!

Leto je tu a my už sme nútené vymeniť dlhé nohavice a svetre za šortky, krátke sukne, šaty a aj plavky. Každá chce mať počas letných dní peknú postavu. Nie je to len bruško či nohy, netreba zabúdať ani na zadok. Určite nikoho neohúrite ochabnutým a nevypracovaným pozadím. Skúste týchto pár cvikov!

Zdroj foto: Shutterstock.com

Klasické drepy musia byť

Áno, tento známy cvik je jedným z najlepších na dosiahnutie pekného pozadia. Denne by ste ich mali spraviť aspoň 30. Zdatnejšie môžu skúsiť drepovať aj so záťažou v rukách (činky, 5-kilové taniere...), vtedy bude tento cvik ešte účinnejší. K základnému postoju patria nohy mierne od seba a pokrčené v kolenách, ruky, či už so záťažou alebo bez nej, dajte pred hrudník a zadok tlačte dole, pričom päty zostávajú pevne stáť na zemi. Nezabúdajte však na to, že tento cvik netreba "odfláknuť", drepy treba robiť poctivo, pomaly a tlačiť sa až k zemi.

Kmity

Kľaknite si na kolená a dlane položte na zem. Potom **zdvihnite jednu nohu zo zeme, vystrite ju a začnite ňou kmitať hore a dole. **Vydržte asi 30 sekúnd a potom nohy vymeňte, zopakujte cvik aspoň 10-krát. Kmity sa snažte robiť v čo najväčšom rozsahu, tak, ako vám to vaše svalové rozpätie dovolí.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Zdvíhačky

Ľahnite si na chrbát, ruky rozložte vedľa tela a nohy skrčte v kolenách a položte šľapami na zem. Zaprite sa dlaňami o zem a pomaly zdvíhajte stehná, zadok aj trup hore do takej úrovne aby na zemi zostali len vaše ramená. Vydržte chvíľu v tejto polohe a potom sa spustite dolu. Cvik zopakujte aspoň 10-krát.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Inšpirujte sa aj videom:

Zdroj videa: YouTube

Ani ruky by sa nemali zanedbávať!

Tri cviky na pevné ruky