S týmito trikmi v líčení budete vyzerať o 10 rokov mladšie

Žiadna žena sa neteší pribúdajúcim rokom a vráskam na svojom čele. Existuje mnoho prípravkov, ktoré vašu pleť zregenerujú a dodajú jej potrebnú pružnosť, no v prípade tváre je to maskovanie už náročnejšie. Prinášame však niekoľko dobrých rád, ktoré vám s tým pomôžu!

Omladzujúce líčenie Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Nadvihnite si svoje obočie

Vďaka vysokému a plnému obočiu vyzerá tvár mladšie a zvýrazňujú sa tým jej jednotlivé, unikátne črty. Riedke miesta vo vašom obočí zakryte ceruzkou o odtieň bledšou ako je vaša farba vlasov. Na koniec môžete aplikovať aj jemnú linku tesne nad vrchom oblúka, aby ste svoje obočie ešte viac nadvihli.    


Prečítajte si aj:

Vek vám pridávajú nie len vrásky, ale aj rozšírené póry

2. Nedostatky zakryte korektorom

S pribúdajúcim vekom sa na tvári začnú objavovať rozličné kožné nezrovnalosti, s ktorými sa bude musieť žena vysporiadať. V prípade menších pigmentových fliačkov možno vyskúšať prírodné metódy, ktoré vám môžu pomôcť s ich vyblednutím alebo celkovým odstránením. Treba však pamätať na to, že pokožka na tvári je veľmi citlivá a môže reagovať podráždene na niektoré drastické metódy bielenia. Na zamaskovanie rôznych škvŕn či tmavých kruhov pod očami sú najlepšou voľbou korektory, ktoré sa už v súčasnosti predávajú v rôznych prevedeniach a farbách.  

3. Zabudnite na tmavé rúže

Pre ženy v pokročilejšom veku sa odporúča vylúčiť zo svojej kozmetickej taštičky všetky rúže v tmavých farbách, ktoré vám roky skôr pridajú ako uberú. Zabudnite na bordovú či tmavo hnedú farbu, vyskúšajte jemnejšie a svetlejšie odtiene, ktoré rozžiaria vaše pery a úsmevu dodajú chýbajúci lesk.  

4. Nebojte sa používať očné linky

Veľa starších žien odmieta používať očné linky, pretože sa sťažujú na opadnuté očné viečka. V takomto prípade je vhodné siahnuť po ceruzke v čiernej či hnedej farbe, ktorá sa menej rozmazáva ako fixka a jej aplikácia je omnoho jednoduchšia. Očnú linku veďte pozdĺž hornej línií rias, aby ste svoje oči povzbudili a dodali im mladistvejší vzhľad.   

5. Pridajte farbu do svojich očných tieňov

Ak to príležitosť vyžaduje, aplikuje na svoje viečka svieže farebné očné tiene, ktoré vaše oči rozžiaria a dodajú im potrebný lesk a život. Nebojte sa farieb. Jediné, na čo je potrebné prihliadať je vzájomná kombinácia farieb, ktoré využívate vo svojom líčení a v šatstve, ktoré máte na sebe. Ak si obliekate modré šaty, nesiahnite po zelených alebo oranžových tieňoch, riaďte sa pravidlom „tón v tóne“.

6. Nezabúdajte na hydratáciu

Mohlo by sa zdať, že sa jedná o klasickú vec, no s pribúdajúcimi rokmi je nutné prikladať hydratácií stále väčší a väčší význam. Obzvlášť okolie očí má tendenciu vysúšať sa a preto je najlepšie zakúpiť si špeciálny krém na danú oblasť tváre. Krémovanie celej tváre by sa malo stať vašou rutinnou záležitosťou počas celého dňa.  

7. Nanášajte podkladovú vrstvu

Staršia pleť ľahko stráca svoju pružnosť a preto je na nej ťažšie udržať krycí mejkap, či dokonca i očné tiene sa vám rýchlejšie zotierajú z viečok. Dá sa tomu však zabrániť! V súčasnosti už v obchodoch nájdete podkladovú bázu pod mejkap i pod očné tiene, ktorá zabezpečí dlhšie trvanie a menšie rozmazávanie.    

8. Nezjedzte všetky zemiaky!

Trápia vás tmavé vačky pod očami? Zemiaky nemusíte používať len v kuchyni, ale môžu byť dobrým pomocníkom aj v boji proti tmavým kruhom, ktoré vedia účinne zosvetliť. Surový zemiak nakrájajte na kolieska a tie si následne priložte na miesta pod očami, resp. môžete aj na zatvorené oči.   

Pre jasnejšiu predstavu, pozrite si aj inštruktážne make-up video:

Zdroj foto: YouTube.com

Prečítajte si aj tento článok:

Vek vám pridávajú nie len vrásky, ale aj rozšírené póry

los samos

triky, ktorými omladnete sa milé dámy môžete veľmi rýchlo a bezbolestne naučiť na kurze od makeupinstitue.cz, kde sa od starostlivosti o pleť, správneho make upu a vizáže naučíte od šikovných lektorov najmodernejšie techniky a triky ;)