Ako nanášať očnú linku?

Malá čierna linka pozdĺž mihalníc môže vytvoriť ilúziu väčších očí a mohutnejších rias, po ktorých túži každá žena. Je však dôležité dbať na správne nanášanie, aby očná linka vašej tvári a očiam ešte viac neuškodila.

Očná linka Zdroj foto: Shutterstock.com

Ceruzka či tekutá linka na oči je určená na to, aby vašim očiam dodala krajší tvar a vyzdvihla ich žiarivý lesk. Táto kozmetická úprava sa však môže žene ľahko vypomstiť, ak nemá dostatok zručností pri nanášaní.

1. Vyberte si správny produkt

Pre začiatočníčky, ktoré s očnou linkou nemajú veľa skúseností sa odporúča tenká fixka najlepšie v hnedej farbe, vďaka čomu nie je až taká výrazná a ľahšie sa zamaskuje akákoľvek malá chybička. V prípade používania čiernej očnej linky je nutná pevná ruka, aby bol aj tvar linky pekný a symetrický na oboch očiach. Vhodnou voľbou môže byť aj obyčajná ceruzka na oči, ktorá sa môže ľahšie rozmazať, no na druhej strane sa nanáša rýchlejšie v skorých ranných hodinách, kedy nie je toľko času pri chystaní sa do práce.

2. Usaďte sa

Možno sa to zdá ako hlúposť, no aj na polohe záleží**. Najlepšie je sa posadiť na stoličku, zrkadlo umiestniť na rovný povrch a pri nanášaní očnej linky sa pozerať smerom dole. Vďaka tomu budete lepšie vidieť okraj viečka, na ktoré aplikujete linku.  

3. Najprv bodky, potom čiary

Mnohí vizážisti odporúčajú, aby si žena najprv spravila bodky pozdĺž rias, kadiaľ chce ťahať očnú linku a následne tie body pomaly pospájať. Pri správnom postupe tak dostanete symetrický tvar linky na oboch očiach a ľahšie sa vám budú upravovať menšie nezrovnalosti.  


Čítajte viac:


4. Zvýšená pozornosť pri spodnej línií rias

V prípade, že chcete aplikovať očnú linku aj pri spodných mihalniciach, buďte umiernenejšia. Len málo ženám sa hodí orámovanie celého oka – u väčšiny žien to vyzerá skôr komicky, ako pekne. Ak to však aj napriek tomu chcete vyskúšať, vyberte si radšej ceruzku na oči v jemnej hnedej farbe a pri smerovaní k slzným kanálikom, ceruzku jemne rozmažte dostratena.

5. Na koniec prichádza špirála

Očná linka vyzerá na očiach najlepšie, keď sa skombinuje aj so špirálou. Tú je potrebné nanášať rovnomerne od korienkov rias až ku koncom. V prípade, že používate hnedú špirálu, siahnite aj po očnej linke v tomto odtieni, aby nebola vo výraznom kontraste.

Pre inšpiráciu pripájame aj video tutorial:

Zdroj: Youtube.com