Beháte a chcete schudnúť? Toto jedlo je pre vás vhodné po tréningu

Mnohí jedenie po behu podceňujú alebo si myslia, že ak predtým vydali dostatok energie, môžu jesť hocičo. Beh však vyčerpáva zásoby svalového glykogénu a preto je potom potrebné zvoliť takú stravu, aby ste si svalovú hmotu udržali a telo bolo schopné v tréningoch napredovať.

jogurt_ovocie_jedlo_pobehu_14-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Grécky jogurt a ovocie

Grécky jogurt má vyšší obsah bielkovín ako tradičné jogurty - 17 g bielkovín v 200 gramoch. Tento vynikajúci zdroj proteínov je dobrý s ovocím, to je zdrojom sacharidov, ktoré vám pomôžu doplniť zásoby glykogénu. Ovocie vám tiež čiastočne doplní stratenú vodu v tele, vypotenú pri tréningu.


Prečítajte si tiež:

6 pravidiel, ktoré treba dodržiavať, aby bol tréning efektívny

Banán a mandľovým maslom

Banány majú vysoký obsah draslíka, elektrolytu, ktorý je často po behu vyčerpaný. Mandľové maslo zahŕňa bielkoviny a malé množstvo zdravých tukov, ktoré vás nasýtia na dlhšiu dobu a neskôr sa tak nebudete prejedať. Ale dajte si pozor na to, koľko mandľového masla zjete, je totižto dosť kalorické, tak si denne doprajte maximálne lyžicu – dve.

Čokoládové mlieko

Ak vám po behu nechutí jesť, stavte na tekutiny. Čokoládové mlieko má optimálny pomer sacharidov na bielkoviny, a okrem toho, pitie čokoládového mlieka medzi dvoma náročnými tréningami zvyšuje vytrvalosť. Jedna šálka nízkotučného čokoládového mlieka má 178 kalórií, 32 g sacharidov a 8 gramov bielkovín. mlieko_cokoladove_14-2-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Morčací sendvič z celozrnného chleba s hummusom

Morčacie prsia sú zdrojom nízkokalorických bielkovín, 100 gramov pŕs má 125 kalórii a 26 gramov bielkovín. Hummus je chuťovou alternatívou k majonéze, obsahuje zdravé tuky a udržuje pocit plnosti. V celozrnnom chlebe sa nachádzajú komplexné sacharidy, ktoré sa uvoľňujú do krvného obehu pomalšie ako biely chlieb. Takto sa plnohodnotne najete bez rizika, že by ste pribrali.


Prečítajte si aj tento článok:

6 pravidiel, ktoré treba dodržiavať, aby bol tréning efektívny