Ktoré potraviny krotia chuť do jedla?

Najznámejším jedlom, vďaka ktorému oklamete žalúdok a rýchlejšie ho nasýtite, je polievka. No chuť do jedla znižujú aj ďalšie tri potraviny, ktoré sú takýmto spôsobom dobrými pomocníkmi pri chudnutí.

spenat_avokado_jablka_29-2-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Špenát

Ak si dáte misku vareného špenátu ako predjedlo, bude vám stačiť menší obed alebo večera a zabránite tak prejedaniu. Dávka špenátu spôsobí, že ľudia sa cítia plnšie a potlačia sa ich chute. Táto zelenina totiž obsahuje thylakoidnú membránu, ktorá uvoľňuje hormóny sýtosti a dokonca aj znižuje chuť na sladkosti. Takže vaše pokušenie na dezert opadne, stačí len zaradiť do svojho jedálnička špenát.


Prečítajte si tiež:

Porazte chuť na sladké s tými správnymi potravinami!

Jablko

Doprajte si denne jedno jablko, pretože toto ovocie je plné vody a vlákniny a obsahuje relatívne málo kalórií. A navyše, jablká sú jedným z mála plodov, ktoré obsahujú pektín a ten prirodzene spomaľuje trávenie a podporuje pocit sýtosti. Navyše štúdie zistili, že je lepšie zjesť pred jedlom celé jablko než napríklad vypiť jablkovú šťavu, pretože takto vás viac nasýti a následne zjete menej. jablka_miska_29-2-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Avokádo

Pridajte si na sendvič avokádo alebo si neho spravte šalát. Získate tak zdravé tuky a vlákninu, ktoré vám pomôžu zostať dlhšiu dobu sýti. Podľa istého výskumu, ženy, ktoré jedli pol avokáda v čase obeda sa cítili o dosť lepšie a na ďalšie jedlo mali chuť až o tri hodiny neskôr, ako tomu bolo v dňoch, keď nekonzumovali avokádo.


Prečítajte si aj tento článok:

Porazte chuť na sladké s tými správnymi potravinami!