Kúpila som si epilátor, ako ho používať?

K epilácii sa uchyľuje čoraz viac žien. Najmä preto, že epilovaná pokožka vydrží dlhšie hladká bez viditeľných stôp po korienkoch chĺpkov. Používanie epilátora je v podstate jednoduché, ale nie je na škodu poznať pred prvým použitím niekoľko tipov, ako zmierniť bolesť pri vytrhávaní alebo ako predísť zarastaniu chĺpkov.

Prvú epiláciu môže sprevádzať mnoho obáv. Z bolesti, z nepekných červených fliačkov alebo iných prejavov podráždenia pokožky. Preto tiež existuje niekoľko odporúčaní, čo robiť pred a po epilácii, aby ste sa týmto nepríjemným veciam vyhla.

Ako pokožku na epiláciu pripraviť?

Všeobecne je známe, že teplá voda rozširuje póry a je preto dobré si pred epiláciou dopriať teplú sprchu alebo vaňu. Ešte lepšie je vykonať aj peeling pokožky, ktorý pomôže zamedziť podráždeniu pokožky po epilácii a mal by pomôcť aj voči zarastaniu chĺpkov. Ak ste si zaobstarala epilátor s funkciou Wet&Dry, môžete zostať v sprche alebo vo vani aj počas epilácie. V prípade, že máte epilátor len na suché použitie, tak je lepšie pokožku po sprche a peelingu naozaj starostlivo osušiť, pretože epilátor lepšie zachytí suché chĺpky.

Pár rád pre začiatočníčky

Pri úplne prvej epilácii odporúčame začínať od oblasti, ktorá je najmenej citlivá. Tá je samozrejme na nohách, najčastejšie v oblasti predkolenia alebo lýtka. Ak tam pre vás nebude epilácia nijako zvlášť nepríjemná, môžete vyskúšať epilovať oblasť okolo členkov a kolien. Dosť odvahy si vyžaduje epilácia najcitlivejších oblastí, ktorými sú podpazušie a oblasť bikín. Pre tieto oblasti odporúčame zozačiatku použiť špeciálne nástavce, ktoré znížia počet pinziet. Použiť epilátor môžete aj bez zužujúceho nástavca.

Epilátorom po pokožke pohybujte rovnako ako bežnou žiletkou, teda pomaly a rovnými pohybmi proti smeru rastu chĺpkov. Ak máte pocit, že vás epilácia bolí, skúste jednou rukou držať epilátor a druhou napínať pokožku. Dobré je tiež začínať počas prvých niekoľkých ošetrení na nižšej rýchlosti epilácie. Keď sa vám nepodarí pri prvom ošetrení epilovať celú oblasť, tak rozhodne nezúfajte a ani sa nevzdávajte, pretože je potrebné si na epiláciu zvyknúť. Chĺpky sa časom zjemňujú a aj citlivosť pokožky na vytrhávanie sa zmierňuje.

Aj keď pokožku na epiláciu pripravíte, môže sa stať, že sa vám po nej na pokožke objavia červené fliačiky v miestach, odkiaľ ste chĺpky vytrhala. Jedná sa ale iba o podráždenie, ktoré zmizne počas druhého dňa.

Užívajte si pocit hladkej pokožky

Strach z prvého použitia epilátora môže byť síce svojím spôsobom oprávnený, ale verte, že sa ho čoskoro zbavíte. Prečo myslíte, že sa na epilátory spolieha dnes tisíce žien? Pretože hladká pokožka na dlhší čas je presne to, čo ženy chcú. Používanie epilátora je jednoduché a výsledky sú viac ako uspokojivé. Len nikdy nezabúdajte na pravidelné a precízne čistenie strojčeka. Pri modeloch, ktoré to umožňujú môžete využiť tečúcu vodu, u tých ostatných použite čistiace štetce.


Prečítajte si tiež:

Nežiadúce chĺpky trápia ženy aj mužov. Laserová epilácia je trvalým riešením