Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Vláčna mandľová bábovka

Tento skvelý recept na mandľovú pochúťku si určite niekam zapíšte, pretože chutná bábovka nie je výhradne len slávnostnou záležitosťou.
Bábovka

Zdroj: Shutterstock.com

Čo budeme na prípravu potrebovať?

  • 3 vajíčka

  • ½ hrnčeka cukru (zdravé náhrady cukru)

  • 50 g mandlí

  • 140 g špaldovej múky

  • 250 ml 33 % smotany na šľahanie

  • prášok do pečiva

  • kvalitné kakao

  • vanilku

  • kokosový olej

Šéfkuchár Peter Varga

Zdroj: Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup prípravy

Predtým, ako začnete s prípravou cesta, zapnite si rúru na 160 – 180 stupňov a bábovkovú formu si ako obvykle povytierajte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou.

Následne prejdite na prípravu cesta. Do misky rozbite 3 vajíčka, pridajte cukor a ručným mixérom šľahajte približne 10 minút. Pridajte vanilku a smotanu na šľahanie.

V druhej miske zmiešajte zvyšné suroviny: múku, mandle (tie je potrebné pomlieť) a prášok do pečiva. Obe pripravené zmesi spolu zmiešajte a 2/3 takto pripraveného cesta vylejte do formy na bábovku. Zvyšnú 1/3 cesta doplňte kakaom, opäť premiešajte a vylejte na svetlú časť cesta vo forme.

Pečte približne pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a až potom vyklápajte z formy a krájajte. Dobrú chuť!


Vyskúšajte tiež:

Mrkvový koláč s orechami