Sérum - základ starostlivosti o pleť alebo zbytočný doplnok?

Existuje množstvo sér, objavujúcich sa v reklamách a lákajúcich svojimi účinkami. Základom je nevyberať si povrchne alebo len podľa akciovej ceny. Nájsť si dokonalé sérum pre svoj typ pleti je podobné ako vybrať si správnu veľkosť podprsenky. Sérum vám musí dokonalo sadnúť tak ako napríklad make-up. Čím skôr ho zaradíte do každodennej rutiny, tým skôr si budete gratulovať za správne rozhodnutie.

Aké vlastnosti má sérum?

Sérum predstavuje koncentrovanejšiu formu krému. Najväčšie pozitívum je, že spotrebujete menšie množstvo, ale výsledky dosiahnete skôr, pretože jemnejšie zložky ošetria pleť aj v spodných vrstvách pokožky. Ak chcete výsledky skôr, vyberte si vždy produkty z jednej rady, keďže ich výrobky sa vždy dopĺňajú. Vytvorte si z používania séra návyk a uvidíte, ako sa vám pleť poďakuje.

Správna aplikácia zaručí výsledky

Produkt vždy nanášame na dobre vyčistenú pleť, ktorá je pripravená na ďalšie ošetrenie. Aktívne zložky prípravku prenikajú lepšie, ak je pokožka mierne vlhká a nahriata. Následne aplikujte sérum, bude stačiť veľkosť hrášku na celú tvár. Prstami jemne vklepávajte do pokožky. V ďalšej starostlivosti pokračujte tak ako ste zvyknuté.

Pleť je potrebné samozrejme aj hydratovať, takže na sérum naneste aj hydratačný krém, prípadne krém ktorý vyhovuje vašej pleti. Ideálne, ak bude z jednej rady, aby sa účinky podporovali. Ak pociťujete po nanesení séra mierne pnutie, možno je to spôsobené niektorými látkami – napríklad retinolom, prípadne kyselinkami.

Poznáme veľa žien, ktoré si myslia, že aplikácia séra je strata času a najmä financií. Pravdepodobne ho nepoužívajú správne, a tak sa logicky môže zdať, že je úplne zbytočný. Dôležité je vedieť, čo od vybraného produktu očakávame. Chcete si zjemniť vrásky? Alebo pigmentové škvrny? Na začiatok sa vždy zamerajte na jeden konkrétny druh problému a zacieľte naň aj výber kozmetiky. Nezabúdajte veriť v účinky, ktoré chcete dosiahnuť, pretože psychika v starostlivosti o telo je „ mocný čarodej“ Správne nastavenie mysle sa určite pozitívne odzrkadlí a spokojnosť budete vyžarovať široko-ďaleko.


Prečítajte si aj tento článok:

Zázrak v starostlivosti o pleť: chemický peeling

supercat

Ja sa bez séra momentálne nezaobídem. Používam zlaté sérum od Victorie Beauty a neviem si predstaviť deň bez neho. Neviem či je to o závislosti na perfektnom vzhľade, ale keď si ho nedám moja pleť je menej žiarivá a vidím markantný rozdiel. Takže za mňa určite sérum áno. Možno má každý vo svojej skrinke to "svoje sérum "

akinom007

Pouzivam len cistiaci gel na tvar ktorym sa umyjem a nasledne serum Matis bez ktoreho sa nezaobidem vecer ani rano. kremy ani make up nepouzivam

Blacky

jedine serum ktore použivam je od značky Delia Cosmetics. Maju rozne sera a na všetko možné. Použivam ich dlšiu dobu a som spokojná . V drogerii sa kupit nedaju, ja ich kupujem na Notino.sk