Už viac neplytvajte: vytvorte si vlastný kapsulový šatník

Nový typ organizácie oblečenia v šatníku poteší nielen vašu peňaženku. Prestaňte plytvať každú sezónu na trendy, na ktoré si o pár mesiacoch ani nespomeniete. Nechajte sa zlákať ľahkosťou minimalizmu, ktorý šetrí prírodu, čas a často aj nervy.

Princíp kapsulového šatníka môžete pozorovať aj u celebrít, ktoré si vybrali tento štýl, aby si vyrobili takzvanú uniformu. Nepotrebujete kopy oblečenia a predsa si vždy máte čo obliecť. No kto by to nechcel?

Hlavnou pointou je používanie kombinácie topánok, šiat, spodných a vrchných topov na vytvorenie outfitu na všetky príležitosti. Štylisti sa samozrejme nevedia dohodnúť, koľko presne by ste mali kúskov vlastniť, aby ste si vyčarovali look v štýle „aj do voza aj do koča“. I keď sa počet položiek v skrini môže líšiť, mnohé ženy zastávajú pravidlo „333“, známe najmä vďaka popularite sociálnych médií. Cieľom je zminimalizovať šatník na 33 položiek, ktoré by sme nosili počas 3 mesiacov. Do zoznamu sa nezapočítavajú doplnky, kabelky, spodné prádlo, či pracovný odev.

Tipy, ako si vyskladať individuálnu „kapsulu“

Postavte sa pred šatník a reálne si priznajte, čo nosíte a ktoré kúsky držíte len preto, ak by ste náhodou schudli alebo pribrali? Vytrieďte si oblečenie, ktoré je malé, necítite sa v ňom komfortne alebo je jednoducho už len obnosené.

Funkčné oblečenie, ktoré si beriete na šport, prípadne doplnky, vynechajte. Tie sa do konečného zoznamu nerátajú. Sledujte, či sa vám podarí misiu 33 kúskov oblečenia dodržať. Pokiaľ sa necháte zlákať novým kúskom, vždy si jeden zo svojho šatníka vyraďte. Zabezpečíte si tým prehľadnosť a ľahko si zrátate, či ste sa náhodou nenechali uniesť.

Pokiaľ nie ste milovníkom základných basic kúskov, radíme vám, aby ste ich začali obľubovať. Načo by ste vlastnili plný šatník módnych výstrelkov, ktoré sú navzájom nekombinovateľné? Odporúčame zloženie kapsulových šatníkov meniť podľa sezóny jar-leto a jeseň-zima.

Verte, že keď si upracete vo svojich šatníkoch, pocítite oslobodzujúci pocit, že už viac nie ste otrokom módy. To sa predsa oplatí, však?


Prečítajte si aj tento článok:

Nebezpečná móda - s týmito známymi trendami opatrne

bianca.pp

Ja rada nakupujem, ale kvalitné veci a radšej ich budem mať menej :) a to presne podporuje túto teóriu minimalizmu. Kvalitné veci, čo najdlhšie vydržia

simca_medova

chcela by som práveže nájsť veci, ktoré mi vydržia, ale mám pocit že tuto v obchodch ani nič také nie je, tričká, sukne,všetko nekvalitné, hneď zožmolkané..