Prírodné oleje: postačia na starostlivosť o celé telo

Kokosový, arganový, ricínový, či makadamiový? Ktorý prírodný olej je pre vás ten pravý? Trendom je používanie týchto „darov prírody“ na vlasy, tvár, pleť, dokonca i na zuby.

Aký olej si vybrať na pleť a telo?

Vaša pokožka si výborne porozumie s ricínovým olejom. Ten ju zregeneruje a obnoví hustotu jej tkanív. Vďaka obsahu výživných látok bude suchá dehydrovaná koža minulosťou.

Kokosový olej pomôže citlivej a suchej pokožke na tvári i celom tele. Poradí si i s akné alebo ekzémom. Vďaka vysokému podielu antioxidantov ho môžete použiť aj ako prípravok po opaľovaní.

Arganový olej pleť vyživuje a hydratuje, navracia jej pružnosť a vyhladzuje vrásky. Znižuje tvorbu nadbytočného kožného mazu a pomáha liečiť akné, ekzémy i popáleniny.

Na všetky typy pleti sa hodia i oleje ako jojobový, či marhuľový. Pre citlivú pokožku je dobrou voľbou napríklad makadamiový olej a pre mastnú pleť zase hroznový olej.

Aký olej si vybrať na vlasy?

Na poškodené, skrepovatené, suché a lámavé vlasy je vhodný kokosový olej. Môžete ho využiť ako zábal na vlasy pred ich umytím.

Ak chcete vlasom prinavrátiť lesk, silu a pružnosť, stavte na arganový olej. Vyživí ich od korienkov a zacelí rozštiepené končeky.

Špeciálny prírodný olej na mihalnice

Kokosový olej pôsobí na riasy ako zázrak. Posilňuje ich rast a zabraňuje ich vypadávaniu. Takisto je vhodný i ako odličovací prostriedok.

Pokiaľ chcete okrem rias podporiť i rast obočia a vlasov, vyberte si ricínový olej, ktorý má skutočne širokospektrálne účinky.

Špeciálny prírodný olej na zuby

Kokosový olej vďaka obsahu mastných kyselín odstraňujete škodlivé baktérie a povlaky z úst. Stačí kokosový olej používať rovnako ako ústnu vodu. Najlepšie hneď ráno, ešte pred raňajkami.


Mohlo by vás zaujímať:

Zachráňte si vlasy pred vypadávaním, mastením či lupinami

6 tipov od celebrít na použitie kokosového oleja


KamilaSlavkovska

prírodný arganový olej používam už istú dobu a som s ním veľmi spokojná, našla som si aj svoj obľúbený bio obchod, teda skôr eshop www.orienthouse.sk a sem sa pravidelne vraciam, olej používam prioritne na pleť ale sem tam sa niečo ujde aj mojim vlasom a nechtom

Evelyna9

ja na telo, plet aj vlasy pouzivam uz len prirodne oleje feelgood-a z notina arganovy, mandlovy a ale aj malinovy a ten hlavne v lete ako ochranu pred slnkom