4 zázračné kroky starostlivosti o pleť počas noci

Problém nastáva, keď naša pleť nie je čistá na povrchu, no horšie je, keď sa nečistoty dostávajú až do jej hĺbky. Ako tomu zabrániť ? Pozrite sa na štyri základné kroky v starostlivosti o pleť pred spaním.
porovnanie pleti - blogerka Deziré

Zdroj: súkr.archív

Pleť starne rýchlejšie, keď je často namáhaná. Najviac sa namáha vtedy, keď je vystavená negatívnym vplyvom ako sú stres, smog, prach či fajčiarsky dym. Vtedy musí stále bojovať, a to ju vyčerpáva. Výsledkom je, že pleť vyzerá unaveno a vyčerpane. Jediný čas, kedy sa pleť dokáže ako-tak zrevitalizovať je počas noci. Preto si vždy pred spaním doprajem 10 minút pre seba. Používam produkty z radu Elixír Jeunesse od Yves Rocher.

1. Odlíčenie je základ

Na to, aby pleť mohla počas noci dýchať a zregenerovať sa, považujem za najdôležitejšie jej dôkladné odlíčenie. Používam odličovací gél z rady Elixir Jeunesse od Yves Rocher. Uprednostňujem ho kvôli jeho prírodnému zloženiu. Moja citlivá pleť nie je podráždená ta veľmi ako po použití parfumovaných produktov. Tento odličovací gél mám rada, no pleť odlíči len z jej povrchu.

2. Hĺbkové očistenie spojte s masážou tváre

Aby som pleť vyčistila dôkladne, musím ju očistiť do hĺbky. Používam špeciálny čistiaci gél. Ten funguje na podobnom princípe ako peeling. Obsahuje drobné čiastočky, pomocou ktorých si krúživými pohybmi odstránim zvyšky make up-u a nečistoty, ktoré na pleti zostali. A nielen to. Súčasne si tým pleť aj masírujeme, čím dochádzaj k jej prekrveniu. Naša pokožka vyzerá vypnutejšie a odpočinutejšie. Po čistiacom géli teda pleť ostáva nielen vypnutá, ale aj svieža. V neposlednom rade, jeho ďalšou pozitívnou vlastnosťou je aj to, že po jeho nanesení, neostáva pleť vysušená tak ako pri iných peelingoch.

3. Naneste regeneračný krém

Keď už mám pleť takto dôkladne vyčistenú, nanesiem na ňu v tenkej vrstve krém. Práve výťažok z rastliny Aphloia, ktorý celý rad Elixír Jeunesse obsahuje, podporuje celkový mechanizmus regenerácie pleti a osobne mám pocit akokeby prebúdzal jej bunky a dovolil im zrevitalizovať sa.

4. Pozor na vrásky v okolí očí

Posledným krokom mojej ,,bedtime routine“ je starostlivosť o očné okolie. Koža v okolí očí je iná ako zvyšok tváre. Je omnoho tenšia a jemnejšia, a teda si zaslúži špeciálnu starostlivosť. Ak by sme sa o ňu nestarali a nehydratovali ju, ostala by vysušená a sklon k vráskam by len narastal. Preto nemôžeme očakávať, že krém, ktorý používame na tvár, urobí tie isté ,,divy“ aj s pokožkou v okolí očí. Očný krém z radu Elixír Jeunesse očné okolie sprvu príjemne schladí, čím zjemní kruhy pod očami, a tak ostáva očné okolie krásne rozjasnené. Nie je hutný, práve naopak, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva pocit mastnosty.


Z radu Elixír Jeunesse mám už vyskúšaných niekoľko produktov a nakoľko som so všetkými spokojná (aj po niekoľkých mesiacoch používania) plánujem vyskúšať aj ďalšie. Najviac ma na nich baví to, že po ich starostlivosti cítim svoju pleť ako keby som prišla z celodenného výletu strávenom v prírode. A to už je čo povedať, nemyslíte? Poznáte rad Elixír Jeunesse od Yves Rocher? Skúšali ste už z neho niečo?