Rýchla pomoc pri upchatých dutinách

Trpíte chrípkou, upchatým nosom a ťažko sa vám dýcha? Doma máte riedky vzduch, a keď ráno vstanete, neviete sa normálne nadýchnuť? Našťastie existuje niekoľko jednoduchých a účinných tipov, ako si pomôcť pri upchatých dutinách.

V prípade, že vás bolí hlava, máte v nej tlaky alebo vám zaľahlo v ušiach, pravdepodobne máte upchaté dutiny.

Kvapky alebo sirup

Ak máte dutiny upchané hlienmi a neviete ich dostať von, siahnite po Sinuprete alebo Nasivine Sinus. Obidva produkty sú prírodného charakteru, teda majú bylinné zloženie a sú vhodné pre dospelých aj pre deti. Pomáhajú rozpúšťať hlieny a následne uvoľňovať dutiny. K užívaniu jedného z týchto liekov odporúčame použiť na čelo i teplý obklad alebo ho jednoducho nahrievať fénom, prípadne sa naparovať.

Dopomôcť môžu aj lieky proti nádche, ale neriešia problém rozpúšťania hlienov a následné odhlienenie.


O liekoch, ktoré sa najčastejšie používajú sme hovorili v článku o liekoch proti nádche.


Éterické oleje

Mentol a eukalyptus patria medzi najideálnejšie varianty na uvoľnenie dutín. Stačí pridať pár kvapiek do aróma lampy alebo zvlhčovača. Pozor, najprv sa uistite, že je vhodné použiť zvlhčovač aj na olej. Nie všetky sú na to určené.

Mentolová a tigria masť

Za lepšie dýchanie vďačíme tiež týmto dvom mastiam. Mentol je veľmi silný, a preto, ak aj máte problémy, určite ho použite. Najlepšie je ho natrieť na hruď. Určite sa vám bude lepšie dýchať. Tigriu, alebo čínsku masť je možné použiť aj pod nos, prípadne na spánky, pokiaľ vás napríklad bolí hlava.

Kedy určite k lekárovi?

Ak zistíte, že sa vám stav nezlepšuje, prípadne nie sú vaše hlieny číre, navštívte lekára. Nie vždy sa totiž dokáže organizmus a voľnopredajné lieky popasovať s upchatými dutinami. Nepodceňujte to, aby ste neskončili napríklad so zápalom prínosových dutín a s antibiotikami.


Prečítajte si tiež:

Najlepšie lieky proti nádche

zuzulienka9

nasa rychla pomoc pri upchatych dutinach u mna, manzela aj synatora je inhalacna sauna na tvar (my mame orava FI-120 a sme s tym maximalne spokojní lebo do 20 minut uvolni dutiny)