6 obľúbených diét celebrít, s ktorými schudnete aj vy

Ako to tie celebrity robia, že vyzerajú neuveriteľne a majú postavy, ktoré im môžeme všetky závidieť? Pravdou je, že mnoho z nich stavilo na špeciálnu diétu. Niektoré z nich len na krátky čas, iné jej zostali verné a stala sa ich životným štýlom. O aké ide?

1. Paleo diéta

Základom je filozofia, podľa ktorej máte jesť ako pračlovek. To konkrétne znamená, že váš jedálniček bude tvoriť všetko, čo sa dá uloviť alebo nazberať - chudé mäso, ryby, zelenina. Ovocie a celé zrná sa postupne začleňujú do diéty až v neskorších fázach, dovtedy sú prísne vylúčené. Vyznávačom tejto diéty je napríklad herečka Jessica Biel.

2. Atkinsonova diéta

Táto low-carb diéta je stále populárna aj po desaťročiach jej predstavenia Robertom Atkinsonom. Cestoviny, chlieb a dokonca aj ovocie nie sú v tejto diéte zahrnuté, no s jedlom bohatým na bielkoviny a s vysokým obsahom tuku sa budete stretávať často. Riadi sa ňou napríklad influencerka Kim Kardashian.

Tá najnovšie propaguje aj chudnutie prostredníctvom špeciálnych koktejlov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#ad You guys all know I looove @flattummyco shakes. I've just restarted them (it's Day 2 today) and I’m already feeling so good. We had a huuuuge Christmas this year and between that, New Years and everything inbetween… I felt like it was impossible to fit in my regular work outs and eat healthy. But this program is giving me a kick in the right direction that I need. These meal replacement shakes are so good and they're helping me get my tummy back to flat. I’m already feeling amazing and I’m so excited for the next few weeks. Because they’re all about getting women back on track… they’ve got a 20% off sale going on right now, so if you want to start 2019 off right… trust me, you’re going to want to check them out. PS. I’m doing the chocolate program🍫

Príspevok, ktorý zdieľa Kim Kardashian West (@kimkardashian),

3. Alkalická diéta

Pomáha vytvoriť viac vyvážené alkalické prostredie, znižujúce zápal v tele. To prispeje k eliminácii chorôb spojených so stravou a takisto ku zlepšeniu formy. Zápaly sa spájajú s vysokým cholesterolom, hypertenziou a mnohými druhmi rakoviny, takže v podstate ide viac o životný štýl ako o diétu. Stavila na ňu aj speváčka a módna návrhárka Victoria Beckham.

4. Ketogénna diéta

Jesť stravu s vysokým obsahom tuku neznie príliš diétne. Avšak strava s vysokým obsahom prírodných, zdravých tukov môže skutočne pomôcť vášmu telu pri chudnutí. Tento štýl stravovania výrazne redukuje podiel sacharidov v jedálničku, no hladovať pri ňom jednoznačne nebudete. Diétu zvolila aj nestarnúca herečka Halle Berry.

5. Dukanova diéta

Známa diéta francúzskeho lekára Pierra Dukana je postavená na vyššom príjme bielkovín a pozostáva z troch fáz. Prvá sa zameriava na potraviny s vysokým obsahom bielkovín, v druhej sa striedajú bielkovinovo - zeleninové dni s čisto bielkovinovými a v tretej už môžete postupne zaradiť i ovocie a sacharidy. Vyskúšala ju napríklad vojvodkyňa Kate z Cambridge aj s matkou, aby schudli pred kráľovskou svadbou.

6. Staroveká zrnová diéta

Ak chcete byť nielen krásni a zdraví, ale aj plní energie, vyskúšajte netradičnú diétu, postavenú na zrnách. Quinoa, chia semienka, proso, špalda a pohánka sú základom jedálnička. Výsledkom je štíhla postava, množstvo síl, zdravá pokožka a žiarivé vlasy. Dodržiava ju aj herečka Angelina Jolie.


Pozrite si tiež:

Na tieto diéty stavili celebrity a ich telá sú ako prútik!