Na tieto diéty stavili celebrity a ich telá sú ako prútik!

Šoubiznis si vyžaduje nielen dokonalé tváre, ale i telá. Pozrite sa, ako sa zbavujú nadbytočných kilogramov známe celebrity ako Heidi Klum, Katy Perry, Gwyneth Paltrow či Jennifer Anniston. Aké sú ich zásady a čo si naopak doprajú vo väčšom množstve?

Heidi Klum

Táto svetoznáma modelka sa po pôrode vždy veľmi rýchlo dostala do formy vďaka Diéte podľa Davida Kirscha. Spočíva vo zvýšenom príjme proteínov a popritom striktne obmedzuje množstvo sacharidov. Príjmom proteínov sa zrýchli látková výmena a obmedzením sacharidov je zase telo nútené spaľovať tuky. Celá diéta trvá dva mesiace a má tri fázy. Z jedálnička treba v prvej fáze vylúčiť všetky sladkosti, pečivo, cestoviny i ryžu a mliečne produkty a zamerať sa na konzumáciu zeleniny, vajec, mäsa, orechov a popíjať proteínové drinky. V ďlších dvoch fázach už je možné pridávať aj mliečne výrobky, ovocie a celozrnné produkty.

Katy Perry

Herečka sa spolieha na Päťfaktorovú diétu podľa Harneya Pasternaka, ktorá sa doslova riadi číslom 5. Jedlo je rozdelené do piatich porcií denne, musí obsahovať 5 zložiek (bielkoviny, uhľohydráty, zdravé tuky, vlákninu a nekalorický nápoj), jedlo by malo byť pripravované nie viac ako 5 minút a prvé výsledky sa ukážu po piatich týždňoch. A takisto treba 5-krát do týždňa cvičiť 25 minút denne. Diéta je celkovo jednoduchá, denný príjem nesmie prekročiť 1300 KJ, je potrebné obmedziť biele pečivo a rafinovaný cukor a vždy raz do týždňa je dovolený malý prehrešok vo forme zákusku či hranolčekov.

Gwyneth Paltrow

Konzumuje výhradne len bezlepkovú stravu a z jedálnička vyradila mliečne výrobky, vajcia,sóju, cukor, červené mäso, polotovary či rajčinya kukuricu. Všetky dovolené potraviny musia byť v prirodzenom stave a čo najčerstvejšie. Potrpí si na drahé jedlá, ktoré sú často časovo náročné (halibut so zeleninou a salsou, celozrnné rizoto s artičokami) a okrem toho maká 6 dní v týždni vo fitku. Je na seba naozaj prísna.

Jennifer Aniston

Herečkina diéta je založená na konzumácií gréckych jedál. Je veľa rýb, zeleniny, používa iba olivový oleja mnoho druhov byliniek (oregano, tymián či bazalku). Dodržuje intervaly medzi jedlami, ktoré by nemali byť dlhšie ako 5 hodín. Jej jedálniček tiež obsahuje grécke jogurty, syry, zeleninové šaláty, olivy a jahňacie mäso. Tvrdí, že takto sa dá zdravo si udržať formu dlhodobo a pri pohľade na jej postavu nemôžme protirečiť.


Pozrite sa tiež, čomu vďačí táto herečka za svoju postavu. Prečítajte si:

Túžite po krivkách Sofie Vergara? Máme jej diétny plán!