5 súčasných trendov v kozmetike

V poslednom období ľudia myslia na životné prostredie a jeho ochranu. Nájsť produkty, ktoré sú ľahko rozložiteľné, nie sú testované na zvieratách a neobsahujú škodliviny je už menej náročné ako pred niekoľkými rokmi.

1. Prírodná kozmetika

Kozmetika, ktorej hlavnou zložkou sú rastlinné produkty, je „in“ čoraz viac. Veľa ľudí je alergických a ich pleť je citlivá. Práve krémy prírodného charakteru by mali čo to pomôcť. Väčšinou vďaka ich zloženiu sa nemusia ľudia báť. Jedine, že by boli alergickí na konkrétnu bylinu.

Veľmi pekným príkladom na čo najjemnejšie produkty k pleti je Havlíkova apotéka. Využívajú rakytníkový olej, propolisový extrakt, lopúchový extrakt, či hroznový olej.

2. Očné linky vo dvoch radoch

Práve tie sú dnešným trendom. Mačacie línie očí sú veľmi bežné aj na horných, ale aj spodných viečkach. Častým používaným efektom sú dve linky, no každá inej farby. Kombinácia čiernej a žltej, čiernej a bielej je top. Samozrejme fantázii sa medze nekladú ani tu.

3. Prirodzené riasy

Umelé riasy a predlžovanie idú tento rok bokom. Na scénu prichádza „lash lift“, ktorý oči prirodzene zvýrazní.

4. Exfoliátory

Dnešné peelingy sa nahradia jemnejšou alternatívou v podobe exfoliátorov. Sú jemnejšie a neobsahujú mikro-čiastočky, ktoré môžu citlivú pleť narušovať.

5. Návrat hamamelisu

Oldschoolová ingrediencia, na ktorú sa akosi zabudlo, sa opäť vracia na scénu. Kozmetika sa preto bude točiť okolo hamamelisu. Ide o ker, z ktorého sa využíva kôra, listy a miazga. Obľúbená je najmä hamamelová voda.

Účinky na pokožku sú naozaj všestranné – sťahuje póry, čistí, eliminuje začervenanie, predchádza tvorbe vyrážok...


Pozrite si tiež:

5 základných krokov pri starostlivosti o pleť

kamca-k

ahoj, mne velmi s problematickou pletou pomohla znacka vichy. tuto masku mam uz niekolku v poradi notino. sk/vichy/normaderm-cistiaci-gel-3-v-1-pre-problematicku-plet-akne tak vyskusaj :-)

Najčítanejšie články