5 základných krokov pri starostlivosti o pleť

Naša pleť je vystavovaná každodennému stresu, vplyvom z vonkajšieho prostredia ako je dym, vietor či mráz. Ako sa o ňu správne postarať a ochrániť ju?

Na začiatok je dobré poznať svoj typ pleti. Máte ju suchú, normálnu , zmiešanú alebo mastnú? Keď už si budete na istom, zvoľte vhodné kozmetické prípravky, aby ste zamedzili upchávaniu pórov nečistotami, vyrážkam či podráždeniu.

5 základných krokov kozmetickej rutiny

1. Odlíčenie

Základom je dobre pleť odlíčiť od make-upu. Ideálne nejakým mliekom na odličovanie, prípadne dvojfázovou micelárnou vodou. Samotnú micelárnu vodu používajte len na dočistenie pleti.

2. Tonikum

Tonikum pleť vypne a osvieži. Ideálne je použiť ho skôr na mastnejšiu pokožku alebo pleť, ktorá je viacej znečistená potom. Tonikum totiž odstraňuje aj pot.

3. Peeling

Raz za čas (1-2-krát do týždňa) je veľmi dobré použiť aj peeling. Obsahuje mikročiastočky, ktoré keď roznášate jemným krúživým pohybom po tvári, odstraňujú odumreté bunky.

Treba dávať pozor, aby ste ho nepoužívali príliš často a pleť potom nemali zbytočne vysušenú.

4. Maska

Najznámejšími typmi masiek sú krémové, vyživovacie, liftingové, zlupovacie. Pre pokožku tváre prinášajú množstvo benefitov, napríklad hĺbkové vyčistenie pórov, zjednotenie a zjemnenie pleti.

Super vecičkou a novším hitom na hydratáciu pleti sú látkové masky na tvár a prúžky na nos. Odstraňujú mastnotu, čierne bodky, dodajú vašej pleti sviežosť a jas.

5. Hydratačný krém na deň i noc

Každé ráno je ideálne použiť krém na tvár. Podľa stavu pleti zvoľte ten správny. Plus, pokojne môžete použiť krém s kyselinou hyalurónovou či koenzýmom Q10, ktoré majú schopnosť vyplňovať jemné vrásky a vypínať pleť.

Vaša pokožka vám isto poďakuje, ak si i na noc nanesiete krém. Takéto krémy sú mastnejšie a hutnejšie. Vaša pleť bude sviežejšia, hydratovaná a lepšie oddýchnutá.


Pozrite si tiež:

Sérum - základ starostlivosti o pleť alebo zbytočný doplnok?

babicovaporadna

Myslím, že pleťové masky majú naozajstný viditeľný účinok. Na trhu ich je neúrekom a každý si môže vybrať pre svoju pleť tu pravú !!. Ja napríklad nedám dopustiť na hydrogelové masky a z toho je úžasná Victoria Beauty omladzujúca protivrásková 3D maska , alebo z buničitých masiek Purederm Dvojfázová čistiaca bahenná maska s morskými riasami a tea tree olejom.

Frederika6

Dobrou voľbou pri online nákupe rôznej kozmetiky je používať cashback portál www.plnapenazenka.sk kde vám vrátia pár % z ceny nákupu. Sú tam bochody ako notino, drMAX atď. .)