4 tipy pre posilnenie nechtov

Polámané a slabé nechty. Ryhy, rýchla lámavosť. Túžite po pekných dlhých a najmä zdravých nechtoch, no kvôli ich slabosti sa vám to nedarí dosiahnuť? Skúste zopár jednoduchých, no účinných tipov.

1. Výber správneho odlakovača

Ak používate odlakovač, ideálny je bez acetónu. Zbavuje totiž nechty vlhkosti, a tým narušuje ich ochranný film, vďaka čomu sa poškodia jednoduchšie. Preto si treba vyberať čo najšetrnejší odlakovač.

2. Lak na nechty s vitamínmi

Nechty si môžete natierať špeciálnym lakom, ktorý obsahuje množstvo vitamínov. Vrstva laku chráni samotný necht a vitamíny zabezpečia nechtom výživu. Pri častom použití sa dá predísť narušeniu samotnej štruktúry. Aj obyčajné umývanie riadu alebo kúpeľne s chemickými prípravkami nechty dosť oslabujú a ničia.

3. Vitamínová kúra

Pre lepšie spevnenie a výživu nechtov je vhodné užívať komplex vitamínov. Ide najmä o vápnik, zinok, biotín aj vitamín E. Dlhodobé užívanie vitamínov napomáha obnovovať štruktúru nechtov. Kúru je potrebné urobiť na minimálne 3 mesiace, aby sa dostavil potrebný efekt.

4. Kúpeľ z olivového oleja

Je tiež vhodný na nechty. Pred lakovaním si nechty ponorte do kúpeľa z olivového oleja. Obsahuje minerálne látky, proteíny a vitamíny, z ktorých najprospešnejší pre nechty je vitamín E. Stačí si pripraviť misku s teplou vodou, pridať do nej dve polievkové lyžice olivového oleja a ponoriť do olivového kúpeľa nechty na 3-4 minúty.


Video: domáca starostlivosť o nechty